Publicat: 23 Iunie, 2014 - 15:14

Președintele Traian Băsescu nu poate fi acuzat pentru faptele fratelui său, astfel că nu poate da curs cererii lui Călin Popescu Tăriceanu, de a adopta o declarație prin care să ceară demisia șefului statului, spune preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

”Eu pentru faptele fratelui președintelui nu pot să acuz președintele până nu există elementele necesare. Domnul Tăricenau nu ne-a sunat, nu ne-a consultat. Noi nu am făcut nicio promisiune și vom analiza textul (n.r. cererii)”, a afirmat Kelemen Hunor.

”Pe ce bază să îl susțin pe domnul Tăriceanu, dacă nu a discutat cu noi? Nu judecăm astfel de cerereri dacă nu există elementele necesare. Nu avem elementele necesare pentru a da curs acestei cereri a domnului Tăriceanu”, a explicat liderul UDMR.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus Senatului să adopte o declarație prin care să se ceară demisia de onoare a președintelui Traian Băsescu și i-a propus președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, să adopte o declarație similară.