Publicat: 19 Mai, 2017 - 18:27

Primaria Municipiului Bucuresti, prin directiile de specialitate, a inceput implementarea proiectului privind crearea de noi benzi unice destinate transportului in comun. In acest sens, specialistii din cadrul Municipalitatii si reprezentantii RATB au stabilit noile artere care vor avea benzi unice pentru transportul public.

Astfel, au inceput lucrarile de realizare a benzilor unice (marcaje si montare stalpisori de delimitare) pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, in sensul spre centru. Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat in mod expres reprezentantilor Administratiei Strazilor ca lucrarile de marcare a benzilor unice sa se realizeze de acum inainte numai pe timp de noapte, pentru a nu afecta traficul rutier.

 Referitor la strategia de implementare, Primarul General, Gabriela Firea a declarat: “Proiectul de realizare a benzilor unice este una din prioritatile actualei administratii. Prin crearea de benzi unice pentru mijloacele de transport in comun ale RATB si taxi scade timpul de asteptare in statii, se reduc costurile de exploatare, iar nivelul de poluare se reduce semnificativ. De asemenea, proiectul de realizare de benzi unice va fi coordonat si cu alte masuri de imbunatatire a transportului public in Bucuresti, cum ar fi innoirea parcului auto al RATB, semaforizarea inteligenta in intersectiile din Capitala, astfel incat sa reusim fluidizarea traficului cat mai rapid. In prezent, exista putine artere cu benzi unice in Bucuresti, iar unele din acestea sunt impracticabile din cauza masinilor parcate ilegal. Din acest motiv este necesara o coordonare clara cu Politia Rutiera, pentru reglementarea acestor situatii. Astfel, daca va exista coordonare interinstitutionala, traficul din Bucuresti se va degaja semnificativ”.

Edilul Sef a mai explicat totodata ca “acest proiect al benzilor unice pentru transportul public de persoane in Bucuresti are la baza mai multe studii de trafic, realizate de specialisti atat din tara cat si din strainatate, studii care demonstreaza ca mai multe artere din Bucuresti se pot adapta acestui sistem, fara sa afecteze in mod negativ traficul. Acest sistem de benzi unice este implementat cu succes in toate marile capitale europene”.

 

Lucrarile de infiintare a benzilor unice vor continua pe urmatoarele artere:

-         sos. Kiseleff pana la Arcul de Triumf (pe ambele sensuri)

-         bd. Constantin Prezan (pe ambele sensuri)

-         Calea Dorobanti – intre Piata Dorobanti si bd. Dacia (pe ambele sensuri)

-         Calea Dorobanti (sensul spre centru) intre bd. Dacia si Piata Lahovari

-         Str. George Enescu – intre Piata Lahovari si bd. Magheru

-         Bd. Magheru (sens spre periferie) intre C.A. Rosetti si Piata Romana

-          Bd. Magheru (sens spre centru) intre Piata Romana si str. George Enescu

 

Reamintim ca in acest moment, in Capitala, exista benzi de circulatie destinate transportului public pe urmatoarele artere:
         - B-dul Mihail Kogalniceanu – b-dul Regina Elisabeta, 

- Splaiul Independentei, portiunile dintre sos. Cotroceni si bd.Eroilor si din dreptul Centrului Istoric, 

- B-dul Unirii, intre Piata Unirii si Piata Alba Iulia,

- Calea  Dorobanti, intre b-dul Dacia si Sos. Stefan cel Mare,

- B-dul Dacia, intre calea Dorobanti si Str. Icoanei,

- Calea Grivitei, intre Piata Mures si str. Caraiman, pe sensul Gara    de Nord, 

- B-dul Maresal Constantin Prezan, intre Piata Arcul de Triumf si     piata Charles de Gaulle.