Ştirile zilei

25 Mai 2018

Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement împotriva României pe Directiva UE privind prezumţia de nevinovăţie şi a dreptului de a fi

25 Mai 2018

Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în guvernarea Ponta, a anunţat că demisionează din PSD şi se înscrie în partidul lui Victor Ponta.

25 Mai 2018

Academia de Studii Economice din Bucureşti - oferta educaţională pentru admiterea la programele de studii universitare de licenţă, iulie 2018

25 Mai 2018

Pensiile se vor mări cu 10% de la 1 iulie şi nu vor fi probleme în privinţa plăţii pensiilor şi salariilor, a specificat, joi, ministrul Finanţelor

24 Mai 2018

Un nou accident cu români a avut loc, joi, în apropiere de Budapesta, în care au fost implicate două autoturisme înmatriculate în ţara noastră.

Punctul pe Y

 
Vineri, 18 Mai 2018

În sfârșit, Ludovic Orban, insignifiantul - de până acum - lider liberal are parte de ora sa astrală cu care va rămâne în istorie: este primul „simplu cetățean” care acuză un prim ministru de înaltă trădare!

Punctul pe Y - acum 10 ani

 

Săptămâna pe scurt

 

@ Donald Trump a anunțat că summit-ul cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un nu va mai avea loc. Acesta fusese plănuit pentru data de 12 iunie, dar președintele american consideră că momentul este nepotrivit acum. Dar, într-o adresă oficială a Casei Albe, Trump a declarat că speră să-l întâlnească într-o zi pe Kim Jong-Un @ Din toamnă, elevii claselor I-IV ar putea avea un singur model de manual. Un lucru asteptat de foarte mulți parinți și boicotat de alții. În acest fel, se vrea eliminarea manualelor alternative, publicate de editurile private. Adică le și "scapă" de un câștig în plus @ Nu neapărat cu același pulover devenit celebru, Petre Roman este pus sub acuzare în Dosarul Revoluției. Bineînțeles că acuzatul respinge ideea "la fel cum am făcut și până acum. Oricine poate evalua, adică, în seara lui 21 spre 22 sunt la baricadă, se trage asupra noastră, cei 81, sunt masacrați 39. Eu scap cu viață și după 24 de ore, aș face parte dintr-un grup, care complotează, se formează cu...

CEC - Mastercard

CU CARTILE PE MASA
27 Mar 2018
„Hamlet” este o provocare pentru toţi regizorii, din toată istoria teatrului.  Maestrul Victor Ioan...
25 Mai 2018
Istoria se repetă. Ca de fiecare dată, cu un an înaintea alegerilor. Anul surprizelor. Și astfel,...
12 Mai 2018
Să mai scrii articole cu bătaie politică ? Să nu mai scrii ? Totuşi, nu poţi să nu te întrebi,...
21 Mai 2018
Există o strânsă corelaţie între contextul democratic al societăţii şi exercitarea integrală a...
25 Mai 2018
În Uniunea Europeană ţările leader - Germania şi Franţa - şi nu doar ele au dificultăţi a-şi...
20 Mai 2018
În timp ce în Marea Britanie se desfășoară o nuntă pe modelul Cenușăresei – regizată pornind de la...

Special 1

 

Contra - anticorupția de la MM 10 @ Bute și avertismentul de la Nottingham @ Declarația imprudentă a generalului Dumbravă care avea să incendieze politica @ Cum a transferat Adina Vălean peste noapte PNL-ul la PPE @ Prin ce se deosebesc politica și fotbalul românesc de cele germane @ Mercenarii aripii băsiste din presă au rămas fără „renumerația” de la TVR @ În vizită de plăcere la ALCATRAZ @ Cum ne-a convins Basescu să strângem de bună voie cureaua @ Din ce se mai compune actualitatea românească? @ Barometrul AlegRO și sondajele de opinie @ Tănăsescu - „Băiatul cu mustață” de la Banca Mondială @ Paralelele care se întâlnesc doar la alegeri @ Meciul perfid al președintelui cu presa @ Experiența tragică de la Mihăilești @ Sinucigașii Al Qaeda  au zguduit din temelii economia americană @ Năstase e nemulțumit de confuzia dintre România și Burkina Fasso @ Investitorii săraci și lecția FNI @ Consecvența perdanților din meciurile chilipirului @ Modelul franco-german, invocat de Boda ca o soluție pentru Ardeal

Special 2

 

În sfârșit, România se poate lăuda că e în rând cu Franța, Germania, Marea Britanie, Italia. La "depășirea valorilor limită stabilite pentru calitatea aerului", bineinteles. Motiv pentru care Comisia Europeană a decis să sesizeze Curtea de Justiție a UE STOP La restricții privind fumatul in locurile publice am depășit demult Germania, dar asta nu e cerința obligatorie europeană si, oricum, nu intra la capitolul poluare. In plus, nu da nimeni premiu țării, ci lobbystei anti-tutun Ramona Brad.

Societate

 

A LA CARTE

 
26 Mai 2018
Daniel Timariu este programator de profesie. În 2014 s-a lansat ca autor de literatură SF &...

Revista presei

 

Curs Valutar BNR

 
EUR = 4.6288
USD = 3.9524

Calendar

 
26.05 (All day)
Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:
26.05 (All day)
Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

K LA METEO

 
Daca doriti sa aflati cum va fi vremea in urmatoarele trei zile, in fereastra ce se deschide dati clik pe SEARCH.

HARTA RUTIERĂ PLANETARĂ

Alegeti orasul de plecare si orasul de sosire, apasati Start searching si va va arata ruta, prin toate modurile de transport. Ruta cu harta, catre orice destinatie din lume cu Avion /Autobuz /Tren.​
 

Biblioteca Digitală a Bucureştilor

Statistici în timp real

RETROSPECTIVA EVENIMENTELOR ANULUI...

Nou!

EUROPA VITEZEI MAXIME

 

Cum ar putea sa arate Europa Federală, reconfigurată de tendințele secesioniste.

CATENA - pentru artă

 

Galeria de Artă SENSO București a găzduit marţi, 8 mai 2018, orele 18.00 vernisajul expoziţiei personale de sculptură  „CĂUTĂTORII DE LUMINĂ” a artistului  ION IANCUŢ.

Lumea lui Ion Iancuț, coerentă, exemplară, originală, este întrupată tridimensional în cadrul expoziției deschise la Galeria Senso prin bronzuri impecabil turnate și finisate – suprafețele șlefuite dobândesc prețiozități aparte – și bidimensional prin uleiuri sau pasteluri care adaugă culoare, formelor măiestrit conturate. Desenele în tuș se bazează pe siguranța și fluența liniei” – Dr. Doina Păuleanu.

Originar din comuna Răducăneni, judeţul Iaşi, ION IANCUŢ a absolvit Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din București (promoţia 1974). Este din 1977 membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, în 1982 fiind distins cu Premiul pentru Sculptură al UAP.

Din 1974 şi până în 2017 a avut peste 25 de expoziţii personale în Bucureşti, în ţară şi în străinătate.

TONICA GRUP

 

 

Să îmblânzim tentaţia

S-ar putea ca acum să gândiţi aşa: citesc o revistă despre diete deşi eu vreau doar să slăbesc. Cred că, dacă priviţi cu mai mare atenţie la motivaţiile care vă conduc către decizia de a slăbi, s-ar putea să descoperiţi că aveţi mai multe de câştigat, nu doar o siluetă armonioasă.

PROIECTE SUSŢINUTE DE FUNDAŢIA
<<Catena pentru artă>>

CATENA - ACTIUNI

 

Joi, 7 iunie 2018, la ora 11.00, la Athénée Palace Hilt​on, în sala Regina Maria, va avea loc lansarea cărții CHINA HARULUI, de Andrei Dîrlău, editată de Fundația Anastasia.

Lansarea va fi însoțită de o expoziţie cu 7 lucrări de artă inspirate de volumul CHINA HARULUI, semnate de maestrul Sorin Dumitrescu (editor al cărții).

Cu acestă ocazie va fi lansat și catalogul expoziției Semnul Împăratului. Între ideogramă și icoană – album de artă ce prezintă cele 7 lucrări expuse, semnat acad. Sorin Dumitrescu.

Vor lua cuvântul dr. Teodor Baconski – diplomat, fost ministru de externe şi ambasador; dr. Su Yan, traducătoarea cărţii Dao De Jing, autoarea prefeței cărții China şi creştinismul; pr. dr. Marius Taloş S.J. Superior Regional al Iezuiţilor din România; prefațatorii cărții – pr. prof. dr. Emil Jurcan, lect. dr. Roxana Rîbu; pr. prof. dr. Vasile Mihoc (Facultatea de Teologie, Universitatea din Sibiu), alături de editorul cărții, acad. Sorin Dumitrescu, și autorul ei, dr. Andrei Dîrlău.

Publicitate

 

Partener media

 

AFILIERI

 

Partener media

 

Partener media

 
 

Parteneri media