Ştirile zilei

Miting lacrimogen
22 August 2018

[-N-am mai plâns atâta de la ultimul serial turcesc!]

21 August 2018

Ultima medie de intrare la specialitatea pompieri a fost 9.25, la jandarmi 8.00, iar la pregătirea pentru specializare de ofițeri de penitenciare..

21 August 2018

Romanii care locuiesc la bloc vor fi scutiti de anumite cheltuieli, dupa ce Legea nr.

21 August 2018

Primarul General, Gabriela Firea: „Cursuri de calificare, initiere sau perfectionare precum si stimulente la angajare pentru 2.000 de tineri bucure

21 August 2018

CFR Călători informează că în perioada 21 august - 15 septembrie 2018 se vor realiza lucrări de mentenanţă a site-ului

21 August 2018

Surse din interiorul Ministerului de Interne afirmă că se află în pregătire un proiect de răspuns la intensa campanie negativă declanșată după miti

Punctul pe Y

 
Duminică, 05 August 2018

„Fiți tari!” (slăbănogilor) – i-a îndemnat Iohannis pe liberali, convins că în forma la care i-a adus Orban nu îi pot fi de mare folos la viitoarele alegeri. Președintele tuturor românilor i-a făcut de două parale în discursul său din fața activului BPN  pe pesediștii din coaliție, nefiind totuși foarte sigur că erorile de exprimare și gafele acestora vor fi suficiente...

Punctul pe Y - acum 10 ani

 

Săptămâna pe scurt

 

„Securea războiului” mitingist  a fost îngropată. Undeva pe malul unui râu, la Petrechioaia. Este vorba de pistolul sustras de la jandarmerița brutalizată de „pașnici”, care a fost găsit după mai bine de o săptămână @ Campania anti-Jandarmerie capătă aspecte grotești. Posturi TV cu pretenții de respectabilitate au difuzat în prime time știrea senzațională că un participant la miting a decedat! În urma unei hemoragii interne, însă, omul suferind de mai multe boli, în ciuda cărora frecventa evenimente periculoase de felul celui din 10 aprilie @ Deși este absurd ca decesul său să fi fost provocat de gazele folosite la miting, asemenea întrebări se pun cu toată seriozitatea. Probabil că se vor pune și dacă vreun alt protestatar va muri călcat de o mașină. Nu cumva inhalarea de gaze a provocat gestul necugetat de a traversat prin loc nepermis? @ Toader anunță cu durere că nu s-a mai înscris nimeni pentru a doua rundă de audieri pentru șefia DNA. Nu pierde însă speranța... @ Un al doilea...

CEC - Mastercard

CU CARTILE PE MASA
22 Aug 2018
Marin Ioniţă evocă o instituţie culturală celebră a anilor 1950, Şcoala de literatură „Mihai...
21 Aug 2018
„Tabula rasa” în latină însemna „tablă ștearsă”. Adică nicio informație. Zero barat. Se potrivește...
19 Aug 2018
Tema presantă a acestor zile de august este necesitatea absolută a opririi războiului româno-român...
21 Aug 2018
După câteva zile petrecute pe litoralul românesc, chiar în staţiunea Mamaia, aşa zisa perlă de la...
21 Aug 2018
Tensiunile  geo-politice si  ràzboiul civil din Siria: inamicul amic.
15 Aug 2018
Nu vreau să pun în discuție acum guvernarea, calitatea ei și nici conținutul protestelor formulate...

Special 1

 

România este o țară bogată în resurse naturale, iar în subsol se găsește pe lângă aur, argint sau diamante și un material rar folosit la fabricarea învelișului bombelor atomice, în industria aero-spațială și în cea energetică.

Telurul este un metal rar folosit la fabricarea învelişului bombelor atomice, în industria aero-spaţială şi în cea energetică. România, alături de Suedia, sunt singurele ţari din Europa cu potenţial natural în domeniu. Telurul a fost descoperit în Romania, în secolul al XVIII-lea , la mina Faţa Băii de lângă Zlatna.

„Aici este o concentraţie excepţională de aur, argint, telur, deci telurururi de aur şi argint cum nu se găseşte niciunde în Europa şi în foarte puţine locuri din lume”, susţine Gheorghe Popescu, profesor de geologie.

Special 2

 

FUMIGENE DE WEEKEND (46)

In anii ‘50-‘60, erau italienii si iugoslavii, in ‘60-‘70, erau spaniolii si portughezii, in ‘90, polonezii si ungurii, iar dupa 2000 sunt romanii si bulgarii - cei care lucrează pe câmpurile, in restaurantele si hotelurile din țările dezvoltate. Nu e nimic neobișnuit, doar o chestiune de timing. Unul din cinci romani muncește in afara granițelor. Munceste, insa, in Uniunea Europeană, din care România face parte STOP Compatrioții trimit în țară, anual, peste 5 miliarde de dolari. Si, evident, le pasa ce se întâmpla acasă. Româncele sunt preferate pentru îngrijirea bătrânilor, in Italia si Spania. Câştigă circa 1000 de euro lunar si sunt la dispoziția angajatorului 24 de ore, șapte zile din sapte

Revista presei

 

Curs Valutar BNR

 
EUR = 4.6434
USD = 4.0320

Calendar

 
22.08 (All day)
Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:
22.08 (All day)
Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.   

Utile

 
21.08 01:33
Banca Națională a României a anunțat, marţi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor soci

K LA METEO

 
Daca doriti sa aflati cum va fi vremea in urmatoarele trei zile, in fereastra ce se deschide dati clik pe SEARCH.

HARTA RUTIERĂ PLANETARĂ

Alegeti orasul de plecare si orasul de sosire, apasati Start searching si va va arata ruta, prin toate modurile de transport. Ruta cu harta, catre orice destinatie din lume cu Avion /Autobuz /Tren.​
 

RETROSPECTIVA EVENIMENTELOR ANULUI...

Nou!

CATENA - pentru artă

 

Anul acesta, artista Ana Stefania Andronic BUZU a deschis o expozitie personala la Viena si a participat la Targul International de Arta Paper Positions din Basel - Elvetia, iar in aceasta vara deschide o noua expozitie personala la Muzeul de Arta din Constanta.

Iubitorii de artă contemporană aflați în această perioadă la malul mării au un motiv în plus să-și facă timp pentru a ajunge la Muzeul de Artă din Constanța. Pe lângă colecția impresionantă de opere pe care le găzduiește, vizitatorii se vor putea bucura și de lucrările fascinante ale talentatei Ana Ștefania Andronic BUZU. 

Miercuri, 1 august 2018, artista a deschis aici o extraordinară expoziție personală, 
beneficiind de susținerea FILDAS Art şi Catena Grup prin Programul CATENA pentru ARTĂ. 

TONICA GRUP

 

Puneţi preţ pe sănătate şi pe prietenie!

Amintindu-ne celebrul proverb „unde nu intră soarele pe geam, intră doctorul pe uşă”, să ne propunem cu toţii ca în această vară să ne împrietenim cu soarele.

PROIECTE SUSŢINUTE DE FUNDAŢIA
<<Catena pentru artă>>

CATENA - ACTIUNI

 

Catena, un partener de tradiție al evenimentelor culturale din țara noastră, susține și în acest an Stagiunea Estivală a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. Directorul teatrului, Alexandru Arșinel, face din nou echipă cu Catena şi, împreună, propun bucureștenilor weekenduri de vis, pline de amuzament și de acte de cultură. Datorită maestrului Alexandru Arșinel, unul dintre cei mai mari actori de comedie ai României, spectacolele au savoarea comediei pure de odinioară și a scenetelor inteligente.

Catena continuă, astfel, colaborarea de tradiţie cu maestrul Alexandru Arșinel, un parteneriat de lungă durată cu rezultate deosebite, în beneficiul publicului dornic de momente artistice de calitate. Cu ocazia acestor spectacole, Catena se alătură încă o dată maestrului Arșinel care dedică evenimentele stagiunii Centenarului Marii Uniri. Spectacolele au loc în fiecare final de săptămână la Teatrul de Vară Herăstrău”.

Publicitate

 

Partener media

 

AFILIERI

 

Partener media

 

Partener media

 
 

Parteneri media