Publicat: 20 Aprilie, 2016 - 11:09

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, cu sediul în municipiul Constanța, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, recrutează și selecționează candidați, pentru sesiunea de admitere 2016, în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează:

Academia de Poliție 'Al. I. Cuza' București:

— Facultatea de Jandarmi — specializarea 'Ordine și siguranță publică', învățământ cu frecvență — TOTAL 70 locuri, din care — 68 alocate Jandarmeriei Române, și 2 locuri alocate S.I.E, bărbați și femei fără discriminare. Din numărul total de locuri, 2 locuri sunt alocate pentru romi, 2 locuri pentru maghiari, 2 locuri pentru alte minorități.

— Facultatea de Științe Juridice și Administrative, învățământ cu frecvență, specializarea 'Drept', învățământ de zi — 125 locuri, dintre care 14 locuri alocate Jandarmeriei Române;

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi 'Grigore Alexandru Ghica' Drăgășani, învățământ de zi — TOTAL 175 locuri, pentru bărbați și femei fără discriminare, dintre care 169 alocate Jandarmeriei Române și 6 locuri alocate S.P.P. Din numărul total de locuri, 3 locuri sunt alocate pentru romi și 2 locuri pentru alte minorități;

Școala Militară de Subofițeri Jandarmi 'Petru Rareș' Fălticeni, învățământ de zi—TOTAL 175 de locuri alocate Jandarmeriei Române, pentru bărbați și femei fără discriminare, dintre care 3 locuri pentru romi și 2 locuri pentru alte minorități;

Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța selecționează candidați, pentru sesiunea de admitere 2016, în instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale, pe locurile M.A.I., după cum urmează:

Academia Tehnică Militară București — 44 locuri alocate M.A.I. din care: 1 loc la specialitatea Armament, aparatură artileristică și sisteme de conducere a focului, 3 locuri la specialitatea Sisteme pentru baraje de mine, distrugeri și mascare, 7 locuri la specialitatea Blindate, automobile și tractoare, 3 locuri la specialitatea Construcții și fortificații, 9 locuri la specialitatea Echipamente și sisteme electronice militare, 8 locuri la specialitatea Transmisiuni/ Comunicații, 3 locuri la specialitatea Ingineria și Securitatea Sistemelor informatice militare; 10 locuri la specialitatea Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională;

Academia Forțelor Terestre 'Nicolae Bălcescu' Sibiu — 33 locuri alocate M.A.I. din care: 5 locuri pentru domeniul Managementul Organizației — specialitatea Auto, 20 locuri pentru domeniul Management economico — financiar — specialitatea Finanțe-Contabilitate și 8 locuri pentru domeniul Administrație publică — specialitatea Intendență;

Institutul Medico-Militar — 19 locuri alocate M.A.I. specialitatea militară 'Medicină generală'

Academia Forțelor Aeriene 'Henri Coandă' Brașov — 10 locuri alocate M.A.I. la specialitatea Management în aviație — Aviație piloți, locurile sunt destinate exclusiv pentru bărbați.

Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre 'Basarab I' Pitești — 86 locuri alocate M.A.I. din care: 5 locuri la specialitatea Armament și instalații de lansare, 22 locuri la specialitatea Auto, 11 locuri la specialitatea Construcții, 17 locuri la specialitatea Tehnică de comunicații; 25 locuri la specialitatea Operare și mentenanță echipamente de comunicații; 2 locuri la specialitatea Echipament de apărare chimică, bacteorologică, radiologică și nucleară CBRN; 4 locuri la specialitatea Intendență.

Cererile de participare/ fișele de înscriere pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior (ale M.A.I; M.Ap.N.) și școlile postliceale ale M.Ap.N. se depun la sediul nostru, până pe data 27 mai 2016, iar pentru școlile postliceale ale M.A.I., până pe data de 29 iulie 2016.

Calendarele de desfășurare ale concursurilor de admitere la instituțiile de învățământ superior ale M.A.I. și la școlile postliceale ale M.A.I. sunt stabilite de către unitățile de învățământ și afișate pe site-urile acestora.

Etapele de desfășurare ale probelor de concurs pentru admiterea la instituțiile de învățământ ale M.Ap. N. pe locurile M.A.I., sunt afișate pe site-ul oficial al fiecărei instituții de învățământ.

Pentru informații suplimentare despre înscrierea la instituțiile militare de învățământ se pot obține de la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, cu sediul în municipiul Constanța, str. Mircea cel Bătrân, nr. 108, tel. 0241 / 618969 int. 24557.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL