Publicat: 19 Iunie, 2017 - 20:52

Întâlnire cu reprezentanții MediaSind Luni, 19 iunie, la sediul TVR a avut loc o întâlnire între conducerea Televiziunii Române și reprezentanții MediaSind.

Din partea conducerii TVR au participat Președintele-Director General Irina Radu,  Roxana Ionescu, Șef Serviciu Juridic, Camelia Pătru, Coordonator Economic și Administrativ TVR 3, Elena Spanily, Director Departament Relații Internaționale și Cristian Acatrinei, Serviciul Comunicare.

Din partea MediaSind, la întâlnire au participat Leonard Pădureț — Președinte Fair—MediaSind, Cristinel Godinac, Președinte MediaSind, Sorin Rada, Ovidiu Cristescu, Gabriel Sîrmei și Sorin Torică.

În cadrul întâlnirii, pe lângă prezentarea conducerii filialei MediaSind TVR și a strategiei privind dezvoltarea dialogului social în cadrul SRTv, a fost discutat, succint, implicațiile schimbărilor legislative asupra organizării și funcționării Televiziunii Române.

Conducerea MediaSind a subliniat că intenționează să abordeze probleme comune ale TVR și SRR, vizând solicitarea unor garanții în noua lege de funcționare a celor două instituții pentru autonomia editorială și financiară.

Reprezentanții celor două organizații au identificat targeturi comune, dintre care au fost discutate evaluarea cerințelor legale referitoare la determinarea riscurilor profesionale în vederea încadrării unor condiții deosebite de muncă, încadrarea unor noi funcții în Cod COR (Clasificarea Ocupațiilor din România) sau revizuirea fișelor de post pentru a corespunde situației și nevoilor actuale.

Irina Radu, PDG TVR, a reiterat nevoia unor schimbări fundamentale în organizarea și  funcționarea Televiziunii Române, pentru ca instituția să nu revină în situația dificilă pe care a traversat-o în ultimii ani. Orice discuție cu reprezentanții Parlamentului trebuie purtată pornind de la documente și analize care să susțină și să explice solicitările TVR. Pentru a realiza acest lucru, TVR are nevoie de un plan pe termen mediu, care să cuprindă inclusiv cheltuielile cu personalul și modalitățile de contractare a diferitelor servicii și meserii, garanție a stabilității și predictibilității financiare. De asemenea, PDG i-a asigurat pe reprezentanții MediaSind de susținere din partea TVR pentru orice demers menit să ajute instituția și performanța celor care lucrează aici.

În acest sens, miercuri, 21 iunie a.c., TVR va reflecta în programele informative ședința Comitetului de Dialog European pe domeniul audiovizual, care se va desfășura la Bruxelles, sub egida Comisiei Europene. FAIR MediaSind va participa la acest eveniment, alături de principalele organizații din domeniu — Federația Europeană a Jurnaliștilor (FEJ), The Fund for Investigative Journalism (FIJ) și European Broadcasting Union (EBU) și va supune atenției participanților principalele probleme cu care se confruntă instituțiile publice media din România.