Publicat: 7 Aprilie, 2020 - 10:50
Share

Din cauza pandemiei globale COVID-19  autoritățile israeliene au cerut publicului să-și acopere gura și nasul în public, dar acest lucru reprezintă o provocare pentru mulți bărbați evrei, musulmani și creștini din țară care poartă barbă ca semn al credinţei lor.

Într-o mișcare care, fără îndoială, va veni ca o ușurare pentru credincioșii religioși ai Israelului , autoritățile țării au anunțat că nu va exista niciun ordin emis de guvern pentru a renunța la cotletele de miel sau pentru a le reduce lungimea bărbilor.

 

În schimb, oficialii guvernamentali israelieni au spus că vor produce măști de față personalizate pentru a proteja oamenii religioși din țară, care poartă barbă ca parte a credinței lor.

Totuși, directorul general adjunct al Ministerului Sănătății, Itamar Grotto, a liniștit temerile credincioșilor și rabinilor deopotrivă.

„Creăm o certificare industrială pentru măști, ceea ce înseamnă că în câteva zile vor exista cu adevărat măști de diferite dimensiuni”.

„… (Deci) cei cu barbă vor putea folosi măștile corespunzătoare.”

Un purtător de cuvânt al Mareluii  Rabin al Israelului a declarat că are în vedere să permită evreilor religioși să-și radă bărbile dacă se consideră necesar, cu toate acestea, Grotto a spus că solicitarea unei astfel de aprobări rabinice „nu este acum pe ordinea de zi”.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat săptămâna trecută că viitoarele sărbători evreiești ar trebui marcate doar în nucleul familial, adăugând că rudele în vârstă ar trebui excluse din astfel de evenimente pentru propria lor siguranță.

În plus, circulația în jurul orașului evreiesc ultra-ortodox Bnai Brak, lângă Tel Aviv, a fost restricționată, întrucât zona reprezintă aproximativ 30 la sută din cazurile de coronavirus din Israel. Începând de luni dimineața, Israelul a înregistrat un număr total de 8.611 cazuri de Covid-19 și un număr de 51 de decese. (eTN)

Tag-uri Nume: