Publicat: 7 Decembrie, 2017 - 13:52

Ixia, parte a Keysight Business și unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de securitate și vizibilitate a rețelelor din lume, a lansat soluția Software-As-a-Service (SaaS) BreakingPoint Cloud care modelează încălcarea securității datelor și vectorii de amenințare pentru a oferi informații și dovezi imediate ale eficienței datelor bazate pe cloud și securitatea aplicațiilor, indiferent dacă sunt private, publice sau hibride.
Companiile continuă să mute fluxuri de lucru în cloud, implementând în același timp un model hibrid de activitate. În acest context, cu toate că soluțiile de cloud oferă un nivel de flexibilitate fără precedent, ele extind, în același timp,  perimetrul rețelei și, deci, suprafața care poate fi atacată. Informațiile sunt trimise, prelucrate și stocate în cloud și, potrivit Forbes, aplicațiile cloud vor reprezenta 90% din traficul global de date mobile până în 2019. Totuși, rezultatele unui studiu recent realizat de Ixia arată că peste 90% din respondenți sunt preocupați de securitatea datelor și aplicațiilor din platforme publice de cloud, în timp ce aproximativ 60% dintre cei intervievați au spus că mediile de tip cloud public îngreunează vizibilitatea traficului de date.
„Există o varietate de motive pentru care companiile trebuie să profite de cloud, dar, la bază, toate aceste companii  vor să știe că datele și aplicațiile lor sunt sigure și securizate”, a spus Sunil Kalidindi, Vice President of Product Management Ixia, parte a Keysight Business. „BreakingPoint Cloud este o soluție proactivă de evaluare a riscurilor pentru rețelele cloud publice, hibride și on-premise care folosește o abordare data-driven pentru a ajuta clienții să se asigure că procedurile de control de securitate funcționează constant la capacitate optimă și că, astfel, pot contracara cele mai recente atacuri.” 
BreakingPoint Cloud ajută organizațiile să-și optimizeze procesele de securitate și procedurile de detecție, reacție și îmbunătățire prin simularea realistă a unor atacuri cibernetice. Astfel, clienți pot să abordeze proactiv problema securității  datelor și a aplicațiilor, dar și să îmbunătățească competențele personalului de securitate și să eficientizeze procesele pentru a le face mai eficiente. Platforma BreakingPoint Cloud este construită pentru mai mult decât o simplă simulare a atacurilor non-volumetrice, oferindu-le clienților posibilitatea de a valida soluțiile de atenuare a atacurilor de tip DDoS. 
Ajutat de un flux de informații despre amenințări de siguranță realizat de centrul de cercetare Application Threat Intelligence (ATI) al Ixia, BreakingPoint Cloud livrează informațiile necesare pentru a ajuta la eliminarea erorilor de configurare a securității, pentru a înțelege impactul unui nou atac înainte ca acesta să se întâmple și pentru a oferi dovezi care să susțină auditurile de securitate. 
Centrul de cercetare ATI al Ixia desfășoară cercetări avansate în domeniul securității de peste 10 ani, oferind actualizări de informații clienților din toată lumea. BreakingPoint Cloud utilizează această experiență de testare a rețelelor pentru a determina eficiența securității IT hibride. 

Ixia, acum parte a Keysight Technologies, oferă soluții de testare, vizibilitate și  securitate pentru a întări rețelele și mediile cloud pentru companii, furnizori de servicii și producători de echipamente de rețea. Ixia pune la dispoziția companiilor medii sigure în care acestea să dezvolte, implementeze și opereze. Clienți din întreaga lume se bazează pe Ixia să le verifice design-ul, să le optimizeze performanța și să le asigure protecția rețelelor și a mediilor cloud. Află mai multe pe www.ixiacom.com. 

Keysight Technologies este una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, o companie care își ajută clienții din domeniul ingineriei, companiile și furnizorii de servicii să optimizeze rețelele și să lanseze produse electronice pe piață mai rapid și la costuri scăzute. Soluțiile Keysight se duc acolo unde se duce și semnalul electronic, de la simulări de design la validarea prototipurilor și teste de fabricare, până la optimizare în rețele și medii cloud. Clienții săi provin din toate segmentele ecosistemului mondial de comunicații, din industriile de aeronautică, apărare, auto, energie, producție de semiconductori și produse electronice pentru utilizatorii finali. În anul fiscal 2016, veniturile Keysight au fost în valoare de 2,9 miliarde de dolari. În aprilie 2017, Keysight a achiziționat Ixia, una dintre cele mai importante companii din zona de testare, vizibilitate și securitate a rețelelor.