Publicat: 17 Februarie, 2017 - 14:29
"Dacă vă uitaţi la ceea ce face Europa în domeniul apărării, plus ajutorul pentru dezvoltare, plus ajutorul umanitar, atunci comparaţia cu SUA arată destul de diferit"

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că statele UE nu trebuie să cedeze presiunilor din partea Statelor Unite de creştere a cheltuielilor militare, conform Reuters. De altfel, preşedintele american Donald Trump a pus sub semnul întrebării angajamentul Washingtonului faţă de NATO, în cazul în care statele europene nu-şi sporesc cheltuielile militare până la 2% din PIB.

"Acesta a fost mesajul american de mulţi, mulţi ani. Sunt împotriva împingerii noastre în această direcţie. (...) Nu îmi place faptul că prietenii noştri americani limitează conceptul de securitate la forţele militare. (...) Dacă vă uitaţi la ceea ce face Europa în domeniul apărării, plus ajutorul pentru dezvoltare, plus ajutorul umanitar, atunci comparaţia cu Statele Unite arată destul de diferit. Politicile moderne nu se pot rezuma doar la creşterea cheltuielilor de apărare", a declarat Juncker într-un discurs susţinut cu ocazia Conferinţei de Securitate de la Munchen.