Publicat: 8 Decembrie, 2014 - 14:59

Astăzi, 8 Decembrie, îndrăgitul artist Ştefan Hruşcă împlineşte 57 de ani, ocazie cu care fanii săi din toată lumea îi urează acestuia La Mulţi Ani cu sănătate, exprimându-şi dorinţa ca artistul să colinde cu bine, mulţi ani de aici înainte!

Ziua de 8 Decembrie are anul acesta o dublă însemnătate pentru cel mai îndrăgit colindător: acesta îşi sărbătoreşte ziua de naştere şi începe la Câmpulung Muscel turneul naţional de colinde. Artistul îşi va serba ziua de naştere pe scenă, între fani, acolo unde se simte cel mai bine, şi aşa cum se simte cel mai bine - colindând.

Şi anul 2014 a avut o însemnătate specială pentru artist: acesta a împlinit 40 de ani de activitate. Ediţia 2014 a Galei muzicii folk „Floare de Colţ”, ce s-a desfăşurat în August, la Sighetu Marmaţiei, a fost dedicată împlinirii a 40 de ani de activitate a artistului Ştefan Hruşcă, laureat al Festivalului de poezie şi muzică folk de la Sighetu Marmaţiei, fost elev al Liceului pedagogic şi al Şcolii Populare de artă din municipiu.

ştefan Hruşcă, solist vocal, instrumentist, compozitor de muzică folk–pop, s-a născut pe 8 Decembrie 1957 la Ieud, Maramureş. A debutat ca artist în anul 1981, cu Cenaclul Flacăra, până în 1984 susţinând peste 1.000 de spectacole împreună cu cenaclul. Pe perioada activităţii în Cenaclu, a obţinut o serie de premii: „Marele Premiu al Muzicii Folk” (1982), „Premiul Pentru Creaţie”(1983), „Premiul Pentru Întreaga Activitate”(1984). Artistul a lansat în 1984 primul său material discografic, intitulat „Rugă pentru părinţi”, piesa cu acelasi nume fiind poate cea mai frumoasă melodie a lui Ştefan Hruşcă, pe care fanii o găsesc fascinantă, aşteptând-o cu nerăbdare la fiecare concert şi fredonând-o cu emoţie şi lacrimi în ochi.

Noiembrie 1990 aduce fanilor albumul cu numărul patru şi totodată primul material cu colinde al lui Hruşca, intitulat "Colinde I" (premiat cu discul de aur pentru cele mai multe unităţi vândute). Seria premiilor câştigate continuă cu discuri de aur, cu premiul Uniuni Oamenilor de Artă, pentru cele mai multe unităţi vândute pentru "Ziurel de Ziurel", dar şi cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B – Muzica”, pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti, oferit în 2004 de către preşedintele Ion Iliescu.

Turneul ce începe astăzi va trece prin mai mult de 20 de oraşe şi se anunţă a fi un adevărat tur de forţă, Hruşcă urmând să colinde câte două oraşe pe zi, trecând prin următoarele localităţi: Câmpulung Muscel, Piteşti, Buzău, Ploieşti, Slobozia, Constanţa, Brăila, Galaţi, Focşani, Bacău, Botoşani, Suceava, Cristian, Braşov, Bucureşti, Alba Iulia, Cugir, Zalău, Cluj Napoca, Arad, Timişoara, Roman, Iaşi, Vaslui.

Colindătorul va ajunge la mijlocul lunii Decembrie şi în Capitală, pe 15 Decembrie având programat un concert la Sala Palatului, invitat special fiind nimeni altul decât maestrul Florin Piersic.

Cei ce doresc să se lase colindaţi de către cel ce este simbolul colindului românesc trebuie să ştie că atât biletele pentru concertul din Bucureşti cât şi cele pentru specatcolele din ţară se găsesc în toată reţeaua BILETOO, în Bucureşti - la Magazinul Biletoo.ro din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Librarium şi Eminescu, magazinele Flanco, Muzica şi Diverta, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor şi magazinul BiletFan - Statia de metrou Unirii 1. Biletele se mai pot achiziţiona şi de la casele de bilete ale sălilor în care sunt programate concertele. Cei ce doresc să comande biletele online o pot face de pe BILETOO.ro.

Localizare: 

Tag-uri Nume: