Publicat: 27 Martie, 2012 - 11:11

La Biblioteca Academiei Române din Bucureşti, amfiteatrul "Ion Heliade Rădulescu" a avut loc lansarea volumului "Istoria Poliţiei Capitalei (sec. XVIII – 1949)".

Manifestarea s-a bucurat de participarea unei numeroase asistenţe - academicieni, profesori, studenţi ai Academiei de Poliţie,  preoti,  jurnalişti.

Amfitrionul evenimentului a fost comisarul de poliţie FLORIN ŞINCA, autorul volumului lansat.

În deschidere, a luat cuvântul academicianul DAN BERINDEI,cel care,  în prefaţa lucrării, a aşternut cuvinte de apreciere la adresa volumului şi autorului.

În intervenţia sa, acad. FORIN CONSTANTINIU a reiterat  necesitatea devoalării imaginii Poliţiei în evoluţia sa istorică, pentru aducerea la cunoştinţa contemporanilor şi a urmaşilor, a existenţei şi activităţii Poliţiei, aşa cum au fost ele.

Au luat cuvântul apoi chestorii de poliţie LIVIU POPA şi LUCIAN GURAN care au subliniat rolul şi importanţa, pentru istoria nationala, a unei lucrări atât de bine documentate.

Mulţumind pentru aprecierile făcute de personalităţile proeminente care au subliniat importanţa volumul nou aparut şi au lăudat munca sa tenace, comisarul FLORIN ŞINCA a ţinut să precizeze că “această lucrare este cât se poate de obiectivă, ea reflectând “ sine ira et studio” munca de poliţie, cu bune şi cu rele, într-o perioadă zbuciumată a istoriei naţionale.

Autor: Florin ZANEA