Publicat: 7 Octombrie, 2017 - 13:55

Duminica, 8 octombrie, de la ora 10:00, in Sala Panorama a Hotelului Parliament din Bucuresti (str. Izvor nr. 106), va avea loc lansarea volumului Stele fixe si constelatii in astrologie, de Vivian E. Robson, aparut la Editura Polirom, in colectia „Hexagon. La limita cunoasterii”, disponibil si in editie digitala.
 
Traducerea volumului a fost realizata de un grup de membri ai Asociatiei Astrologilor din Romania (AAR): Nicoleta Esanu (coordonator traducere), Mihaela Dicu, Mihaela Isfan si Monica Lazar. De ingrijirea editiei si note s-a ocupat Mihaela Dicu.
 
Lansare cartii va fi gazduita de Congresul Asociatiei Astrologilor din Romania, editia a XIII-a, ce se va desfasura in perioada 6-8 octombrie 2017, la Bucuresti.

Invitata de onoare: Lucia Bellizia, traducator, autor, presedintele Asociatiei Culturale Apotelesma, Italia.

Oferind un set de cunostinte indispensabile celor dornici sa patrunda tainele influentei astrologice a stelelor si constelatiilor, cartea lui Vivian E. Robson, publicata pentru prima data in 1923, a devenit rapid o referinta de prima importanta in domeniu.
 
Autorul nu se limiteaza la interpretarea temei natale, ci trateaza inclusiv astrologia mondiala (influenta astrelor asupra evenimentelor la scara istorica si planetara), astro-meteorologia si folosirea astrologiei in magie, lucrarea avind un accentuat caracter practic. Volumul mare de informatii este bine sistematizat, iar prezentarea sintetica si tabelele oferite faciliteaza utilizarea acestora de catre cei interesati de practicarea astrologiei.
 
Prin detaliile despre caracteristicile astronomice ale stelelor si constelatiilor, istoricul si legendele mitologice asociate cu denumirile lor, Stele fixe si constelatii in astrologie are deopotriva o valoare cultural-stiintifica, fiind o lectura instructiva inclusiv pentru iubitorii boltii instelate care nu au preocupari astrologice.
 
Carte recomandata de Asociatia Astrologilor din Romania

Vivian Erwood Robson (1890-1942) a fost bibliotecar. Fire studioasa, a fost atras indeosebi de astrologie. A studiat indeaproape scrierile astrologilor antici, medievali si renascentisti, dobindind o vasta cultura in domeniu. Cartile sale despre stelele fixe, astrologia electiva si astrologia relationala au devenit lucrari clasice ale secolului XX.