Publicat: 28 Martie, 2020 - 00:00
Share

Un roman de debut surprinzător, publicat în 2018 în peste 40 de țări, în curs de producție cinematografică sub licența Fox, elogiat de cei mai importanți scriitori ai momentului. O poveste plină de răsturnări de situație, de-a dreptul fascinantă.

Eroina, Anna Fox, fost psiholog, își pierde familia într-un accident de mașină în munți; până e găsită într-o prăpastie de o patrulă călare, soțul și fiica ei agonizează lângă ea, în zăpadă, și mor. E convinsă că trăiesc în altă parte, își imaginează că vorbește zilnic cu ei. Dar de la accident și ieșirea din spital, femeia a devenit agorafobă, nu mai suportă spațiile deschise și n-a mai ieșit din casă de aproape un an, până încep grozăviile din acest roman. Cum are o casă foarte mare, își ia un chiriaș care o ajută cu aprovizionarea. Singura modalitate de a interacționa cu lumea este să-și urmărească vecinii pe fereastră. Așa e martora unei crime în casa de peste drum: o femeie e înjunghiată. Dar Anna Fox nu vede decât pata de sânge de pe piept și cuțitul, nu-l vede și pe agresor. Și nimeni n-o crede. Să fi fost soțul femeii? Să fi fost fiul? Să fi fost altcineva? Anna Fox ia medicamente puternice și, în ciuda interdicției, bea zdravăn. Nu e crezută de nimeni, din aceste motive. Cam tot atunci i se spune prima oară, clar, că soțul și fiica au murit. Anna Fox devine treptat victima celor care nu acceptau realitatea lucrurilor văzute de ea. Viața îi este pusă în pericol. Dar cu inteligență scapă de agresori.

Un thriller absolut captivant.

 

 

A.J.Finn – Femeia de la fereastră. Traducere din limba engleză de Alina Simuț. Editura Litera, colecția Buzz books. 544 pag.

 

Topic: 

Format: