Publicat: 5 Ianuarie, 2017 - 13:20

Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța (LSUMC) organizează Adunarea Generală Extraordinară ANOSR. Evenimentul va avea loc la Constanța în perioada 5-8 ianuarie și va găzdui peste 150 de studenți din întreaga țară.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România este prima federație națională studențească din România care, de peste 16 ani, are ca scop principal reprezentarea intereselor comune ale studenților din România, apărarea și promovarea drepturilor și obligațiilor acestora, ca și stimularea participării lor la actul educațional și la viața socială, economică și culturală.

În contextul formării noului guvern, pe parcursul a patru zile, liderii studenților din toată țara se întâlnesc la Constanța pentru a analiza rezultatele campaniei 'Viitorul Implică Studenții' (V.I.S.), pentru a stabili planul de lucru pentru următoarele luni și propunerile pe care le vom înainta noului guvern în perioada următoare. Campania 'Viitorul Implică Studenții' (V. I. S.) reprezintă un demers al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) care a avut ca scop responsabilizarea atitudinii clasei politice din România față de educație, precum și mobilizarea studenților din România pentru a se implica activ din punct de vedere civic. Aceasta a implicat 15 obiective ce reprezintă concluziile Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR), desfășurat în perioada 8-16 august 2016, la Galați, când peste 330 de lideri ai studenților din întreaga țară au participat la o serie de dezbateri în cadrul mai multor ateliere de lucru, analizând diferite aspecte privind sistemul de învățământ superior românesc, situațiile întâlnite în universitățile din țară și răspunsurile studenților la chestionarele aplicate public de ANOSR. Pentru a consulta întreaga listă a obiectivelor propuse de studenți, evoluția campaniei și răspunsurile partidelor politice care au semnat angajamentele că vor respecta obiectivele campaniei, vă invităm să accesați următorul link:

www.anosr.ro/viitorul-implica-studentii.

'Suntem încântați ca după șapte ani să avem șansa să organizăm o nouă ediție a 'Adunării Generale Extraordinare a Organizațiilor Studențești din România' în orașul de la malul mării. În cadrul acestui eveniment, liderii studenților din România vor analiza impactul campaniei ' Viitorul Implică Studenții', cât și propunerile pe care le vom face noului guvern. țin să mulțumesc tuturor partenerilor implicați, fără de care acest eveniment nu ar fi putut avea loc și care au înțeles importanța colaborării între diferitele structuri din societate. Cu ajutorul lor, viitorul chiar implică studenții', Patricia-Ioana IERCOȘAN, președinte LSUMC.