Publicat: 18 Ianuarie, 2018 - 13:29

 Ultimul sondaj indică o creștere a numărului de specialiști în salarizare, care se confruntă cu dificultăți din cauza lipsei cunoașterii legislației și a cerințelor locale
    Sistemele interne neadecvate reprezintă deasemenea o provocare semnificativă.

Lipsa cunoașterii reglementărilor locale este cea mai mare provocare cu care se confruntă specialiștii în salarizare globală și la nivel de țară, potrivit ultimului raport privind tendințele din acest sector al TMF Group și GPA (Global Payroll Association).

41% din specialiștii în salarizare globală și la nivel de țară supuși sondajului au raportat ”lipsa cunoașterii legislației și a cerințelor locale de salarizare” – o creștere cu 6%, în comparație cu anul 2016.

Motivul cel mai des invocat pentru erorile de salarizare – menționat de catre 30,2% dintre respondenți -  a fost neînțelegerea de către specialiștii interni a normelor și reglementărilor locale. Acest lucru este de înțeles, dat fiind că doar mai puțin de o treime dintre respondenți (29,6%) au spus că erau responsabili cu furnizarea informațiilor de conformitate privind salarizarea locală, însă, deseori, nu știau unde să le găsească.

Darren Beal, Director Portofoliu Resurse Umane & Salarizare al TMF Group, a precizat: “Industria serviciilor de salarizare face o treabă remarcabilă, în ciuda faptului că se confruntă cu norme și reglementări din ce în ce mai complexe. Cu toate acestea, lipsa cunoașterii locale reprezintă o problemă, întrucât are posibile repercusiuni asupra conformității. În ultimă instanță, poate afecta plata personalului și performanța întreprinderii.”

“Este încurajator să vedem că patru din cinci (79,3%) specialiști în salarizare apreciază că au o persoană de contact la nivel de țară – precum noi – care cunoaște limba locală, pentru a-i ajuta să comunice mai eficient.”

Alte rezultate ale sondajului includ un număr șocant de mare de șapte din zece (69,4%) specialiști în salarizare care raportează că nu dispun de nicio politică globală sau dispun de mai puțin de 50% din politicile globale aplicabile tuturor sistemelor de salarizare.

Un tipar similar a reieșit în cazul procedurilor.

Darren Beal a adăugat: “Lipsa coerenței și a controlului, rezultată din inexistența unor politici și proceduri de salarizare solide, trebuie să preocupe organizațiile care operează în jurisdicții multiple, întrucât conduce la erori de prelucrare a salarizării și mărește riscul neconformității.”

“Studiul pe care l-am realizat impreuna cu GPA arată deasemenea că multe organizații nu au adoptat încă o tehnologie corespunzătoare pentru asistarea operațiunilor globale de salarizare la nivel internațional. Acest lucru contribuie la eșecul politicilor și a procedurilor.”

“Există o tendință de creștere în rândul organizațiilor, în direcția adoptării de solutii software intermediare pentru a rezolva problema încercării de abordare a unei multitudini de sisteme și furnizori în teritorii diverse. Vedem acum cum multe organizații apelează la externalizarea salarizării, în vederea satisfacerii acestor nevoi.”

Melanie Pizzey, director executiv al GPA, a observat: „Cel de-al doilea studiu anual impreuna cu TMF Group arată că specialiștii responsabili cu salarizarea la nivel regional se confruntă cu complexități din ce în ce mai mari pe mai multe fronturi. Drept rezultat, transformarea salarizării globale este – sau va deveni – o prioritate pentru angajați, pentru ca aceștia să poată asigura coerența operațiunilor lor globale și maximiza rentabilitatea investițiilor lor.”

Cele patru provocări principale cu care se confruntă specialiștii în salarizarea globală și la nivel de țară

Provocare

Rezultat 2017

Rezultat 2016

Lipsa cunoașterii legislației și cerințelor locale privind salarizarea

41%

35%

Gestionarea furnizorilor

37,1%

25%

Capacitatea de a găsi informații despre legislație și conformitate

36,4%

36%

Lipsa coerenței politicilor și procedurilor

36,4%

34%

 

138 de specialiști în salarizare au participat la sondajul anual din 2017 privind tendințele din industrie, realizat de TMF Group in parteneriat cu GPA. Aproximativ trei sferturi dintre respondenți lucrau pentru organizații care operează în fiecare dintre zonele din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, respectiv Asia Pacific și cele două Americi, majoritatea având 500 sau mai mulți angajați în fiecare regiune.

Tag-uri Nume: