Publicat: 23 Martie, 2018 - 14:57
Share

Cel puțin două persoane au fost ucise în cursul unei luări de ostatici, vineri, într-un supermarket din sudul Franței, de către un bărbat care și-a revendicat apartenența la gruparea jihadistă Stat Islamic, scrie AFP, care citează surse apropiate dosarului. Acest incident are loc la câteva minute după ce un polițist a fost rănit prin împușcare într-o localitate apropiata, fără a exista în prezent confirmarea că există vreo legătură între cele două evenimente.

Barbatul care a luat ostatici a cerut eliberarea lui Salah Abdeslam, atacator la Bataclan in noiembrie 2015 (BFM TV, Reuters).

Marturia unei cliente pentru France Info: "Un barbat a inceput sa strige si a tras focuri in cateva reprize. Am vazut o instalatie frigorifica si am cerut oamenilor sa vina sa se adaposteasca. Eram zece si am stat o ora. Au mai fost cateva focuri de arma si am iesit pe usa de siguranta din spate (…) A strigat 'Allah nu stiu ce', nu l-am vazut (pe atacator)."

Presa locală vorbește, pe surse, de doi morți, dar autoritățile subliniază că încă nu pot confirma oficial. Tot pe surse, presa locală spune că un jandarm a luat legătura cu autorul luării de ostatici. Mașina lui - cea din care s-a tras asupra polițistului local rănit - a fost găsită în parcarea supermarketului și deci se poate spune că e vorba de una și aceeași persoană. 

Unele surse vorbeau anterior despre existența unui complice, care ar fi fost zărit în mașina din care s-a tras asupra patrulei poliției locale.

Potrivit presei locale, care citează surse din poliție, doi ostatici ar fi fost împușcați, fiind inconștienți. Momentan nu se știe dacă persoanele sunt decedate. O mare parte din clienții supermarketului au reușit să iasă.

Oficialii vorbesc de asemenea și de alți 10 răniți.

Ministrul de Interne al Franței ar urma să se deplaseze la fața locului.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: