Publicat: 9 Octombrie, 2017 - 14:02

•  În luna august 2017 faţă de luna precedentă, numărul sacrificărilor a scăzut la bovine şi la ovine şi caprine, iar la  porcine şi la păsări a crescut; greutatea în carcasă   a scăzut la bovine şi la porcine, iar la ovine şi caprine şi la păsări a  crescut.
•    În comparaţie cu luna august 2016, numărul sacrificărilor a scăzut la bovine şi la păsări, iar la porcine şi la ovine şi caprine a crescut; greutatea în carcasă a scăzut la bovine, iar la celelalte specii a crescut.

 Termenul de „carcasă”
a) La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului întreg al unui animal sacrificat, după îndepărtarea pielii, sângelui şi organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsimi renale şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene).
b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau împărţit în părţi egale de-a lungul şirei spinării, după sângerare, fără organe interne, păr, copite, limbă, osânză şi diafragmă.
c) La ovine şi caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare şi îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă.
d) La păsări, greutatea în carcasă înseamnă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât şi gheare.

 Greutatea medie în carcasă: reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă şi numărul de animale sau păsări sacrificate.