Publicat: 24 Mai, 2020 - 15:28
Share

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat revenirea in tara a 277 de cetateni romani aflati in Franta si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Printre acestia se numara medici rezidenti, turisti veniti din SUA, studenti Erasmus si persoane fara adapost, dar si persoane spitalizate.

"In continuarea demersurilor intreprinse pentru facilitarea revenirii in tara a cetatenilor romani aflati in strainatate si care au fost afectati de masurile de restrangere a transportului aerian adoptate in contextul gestionarii pandemiei de COVID-19", MAE informeaza ca, sambata seara, a fost facilitata revenirea in tara a 140 cetateni romani care se aflau pe teritoriul Frantei si a 137 cetateni romani din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Printre cetatenii romani repatriati din Franta se regasesc studenti Erasmus, persoane ale caror contracte de munca au fost reziliate, turisti aflati in tranzit din Statele Unite ale Americii si medici rezidenti care si-au desfasurat stagiul in acest stat, informeaza MAE.

De asemenea, cetatenii romani repatriati din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord sunt studenti, persoane spitalizate care au beneficiat de sprijinul autoritatilor britanice pentru repatriere, persoane fara adapost, lucratori sezonieri din Insula Jersey, pentru care cei doi consuli onorifici ai Romaniei din St. Helier si Southhampton si autoritatile locale au intreprins demersuri de facilitare a repatrierii, mai arata MAE.

Din surse care au dorit să își păstreze anonimatul, aflăm ca de la Londra ne-au fost returnați și câțiva interlopi cu CV-uri consistente.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: