Publicat: 20 Martie, 2017 - 08:43

Fostul preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, contracandidatul Angelei Merkel la postul de cancelar la alegerile din septembrie, a fost ales, în unanimitate, duminică, preşedinte al Partidului Social-Democrat German (SPD), informează EFE.

La congresul partidului din Berlin, Schulz, în vârstă de 61 de ani, a devenit primul candidat postbelic la şefia formaţiunii care a obţinut unanimitatea delegaţilor SPD. „Consider că acest rezultat este începutul cuceririi Cancelariei”, a declarat noul lider al social-democraţilor germani, la aflarea rezultatului.

Schulz preia mandatul de la ministrul afacerilor externe, Sigmar Gabriel, care s-a aflat în fruntea partidului timp de şapte ani şi patru luni. La congresul partidului, Gabriel s-a pronunţat împotriva continuării guvernului de "mare coaliţie" după alegerile generale din septembrie. Actualul guvern de la Berlin este format dintr-o coaliţie între conservatorii creştin-democraţi (CDU) ai cancelarului Merkel, aliatul ei bavarez (CSU) şi SPD.