Publicat: 17 Februarie, 2017 - 15:03

În perioada 18-19 februarie a.c., peste 30 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanța și I.S.U. Constanța, vor acționa pentru asigurarea climatului de ordine la o serie de evenimente sportive organizate în zona de responsabilitate, pentru ca acestea să se poată desfășura în condiții de siguranță.

Sâmbătă 18 februarie și duminică 19 februarie a.c., jandarmii constănțeni vor veghea la desfășurarea în condiții de siguranță a meciurilor de fotbal din cadrul Turneului Telegraf, competiție sportivă ce se va desfășura la Sala Sporturilor din municipiul Constanța.

Sâmbătă 18 februarie a.c., vor fi asigurate măsuri de ordine publică la meciul de handbal masculin dintre echipele H.C. Farul Constanța și C.S.U. Danubius Galați, eveniment sportiv ce se va desfășura la Sala Sporturilor din municipiul Constanța, începând cu ora 12.30.

În aceeași zi, jandarmii constănțeni vor fi prezenți în zona Stadionului 'Farul' pentru asigurarea ordinii publice la meciul amical de fotbal dintre echipele A.S.S.C.S. Farul Constanța și S.C. Oțelul Galați, partidă ce va începe la ora 13.00.

Jandarmeria Constanța reamintește spectatorilor faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, acestora le este interzis să pătrundă în stare vădită de beție sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă; să introducă băuturi alcoolice, materiale pirotehnice, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la acțiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violență în arena sportivă; să introducă în arena sportivă inscripții, embleme, pancarte, bannere, afișe, steaguri sau alte suporturi ce conțin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conținut obscen sau care incită la ura națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență publică;

De asemenea, spectatorilor le este interzis să arunce asupra celorlalți spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forțelor de ordine sau a personalului de ordine și siguranță, precum și în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel; să pătrundă pe spațiul de joc; să săvârșească fapte, acte sau gesturi obscene, să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum și amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, oficiali, jucători sau la adresa forțelor de ordine sau a personalului de ordine și siguranță; să își ascundă fața cu articole de îmbrăcaminte sau alte accesorii, cu intenția de a impiedica identificarea; să împiedice acțiunea forțelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.