Publicat: 12 Octombrie, 2017 - 09:00

Joi, 12 octombrie a.c. mai multe echipaje de jandarmi vor acționa pe raza mun. Iași pentru asigurarea măsurilor de ordine la manifestările prilejuite de Sărbătorile Iașului.

Zilnic, între orele 08.00-24.00, în perioada 09 - 15 octombrie 2017, câte un echipaj de jandarmi ieșeni asigură ordinea publică în cele trei locații la Târgul Meșteșugarilor (zona Ștefan cel Mare-Piața Unirii), Sărbătoarea Vinului ( zona Hala Centrală) și Târgu de Blănuri (str. Costache Negri).

Totodată, astăzi, începând cu  17.00, în cartierul Alexandru cel Bun se va asigura ordinea publică la spectacolul folcloric ce se va desfășura în Piața Voievozilor, timp de 2 ore.

La aceste evenimente publice, la care participă un număr mare de persoane, jandarmii vor acționa pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii, care pot afecta buna desfășurare a manifestărilor şi vor interveni, în caz de comitere a unor fapte antisociale, în vederea luării măsurilor legale.

 Persoanele care participă la diferitele evenimente cu public numeros trebuie să manifeste o grijă sporită fața de bunurile persoanele, să evite implicarea în conflicte de orice natură, iar în cazul în care sunt însoțite de copii este necesar să se  acorde o atenție deosebită acestora, pentru a se evita pierderea sau rătăcirea minorilor.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţe 112.