Publicat: 14 Ianuarie, 2018 - 10:00

Mihaela Buzărnescu (57 WTA, 29 de ani) a pierdut, sâmbătă, finala turneului de la Hobart, scor 1-6, 6-4, 3-6, în faţa belgiencei Elise Mertens (39 WTA, 22 de ani), după un meci întrerupt de patru ori din cauza ploii. Chiar dacă a salvat patru mingi de meci, românca a cedat la capătul a două ore şi 31 de minute, una dintre cauze fiind cele 57 de greşeli neforţate. Totuşi, finala din Tazmania îi aduce Mihaelei 180 de puncte, 21.400 de dolari şi cea mai bună poziţie a carierei în clasamentul WTA - locul 44 pe care-l va ocupa începând de luni.

La festivitatea de premiere, Buzărnescu le-a mulţumit organizatorilor, i-a urat succes lui Mertens la turneul de la Australian Open, apoi spectatorii rămaşi în tribune au aflat câte ceva despre cum a ajuns Mihaela de pe locul 590 la început de 2017 până în top 50 WTA.

"Felicitări lui Elise pentru încă o victorie, sper că va juca la fel şi la Australian Open. Vreau să le mulţumesc părinţilor şi oamenilor din staff-ul meu şi antrenorului meu, apreciez efortul pe care l-a depus în revenirea mea. Le mulţumesc organizatorilor, directorul turneului şi copiilor de mingi, dar şi oamenilor care au venit să ne susţină în această săptămână. A fost o săptămână minunată pentru mine. Ascensiunea mea arată că poţi reuşi indiferent de ceea ce se întâmplă. Cred că pot fi un exemplu pentru multă lume. Tenisul e un sport competitiv, trebuie să lupţi până la final, pentru că fiecare punct contează. De asemenea, partea mentală contează foarte mult", a spus Buzărnescu.

De luni, Mihaela va urca pe locul 44 WTA, cel mai înalt al carierei, iar debutul la Australian Open va însemna un meci de foc cu daneza Caroline Wozniacki.

Tag-uri Nume: