Publicat: 10 Octombrie, 2017 - 16:58

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au validat, marţi, cu 18 voturi "pentru", 10 "împotrivă' şi o abţinere, candidatura lui Mihai Busuioc pentru funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi.

Dan Lucian Vlădescu a fost votat, cu 19 voturi "pentru", 9 "împotrivă" şi o abţinere, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Audit. 

Pentru poziţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi a fost validat Nicu Marcu, iar pe aceeaşi poziţie în cadrul Autorităţii de Audit, Florin Tunaru.

De asemenea, comisiile reunite l-au validat pentru funcţia de consilier de conturi pe Aurel Dumitru.

"Acest rol de îndrumare a existat şi înainte, prin anii '90, în activitatea Curţii. Odată cu modificarea Legii Curţii de Conturi, când activitatea jurisdicţională a trecut la instanţele judecătoreşti, acest rol a fost pierdut. Este o fugă de responsabilitate a funcţionarilor, a auditorilor de la Curtea de Conturi. Cred că este timpul să ne întoarcem spre această activitate şi absolut toate instituţiile din România ar trebui să se deschidă şi să existe o direcţie de îndrumare, nu de consultanţă, pentru că legea interzice consultanţa", a explicat Busuioc la audieri.

Decizia finală în privinţa numirii noilor reprezentanţi ai Curţii de Conturi aparţine plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, programat pentru miercuri, la ora 13,00.