Publicat: 2 Aprilie, 2015 - 20:08
Share

Peste 4000 de elevi de la școlile din București și din împrejurimi au participat joi, 2 aprilie 2015, la Gală Culturală Româno-Turcă organizată de Lumina Instituții de Învățământ pentru al patrulea an consecutiv.

Copiii, de toate vârstele, au fost încântați de explozia de culoare și talent care a avut loc pe scena Sălii Palatului, aplaudând timp îndelungat momentele artistice realizate de colegii lor de la Școlile Lumina și de la cluburi artistice din București și Constanța.

Dansurile traditionale românesti din Ardeal si Muntenia, dar si dansurile traditionale din Izmir i-au atras în mod special pe elevi care au aplaudat bucurosi în ritmul muzicii.

Cu ocazia Galei Culturale, pe scena Sălii Palatului au urcat și câștigătorii Olimpiadei Internaționale de Limba Turcă, care au fost răsplătiți de organizatori cu medalii și diplome.

Gala Culturală Romano — Turcă își dorește să apropie cultural, an de an, cele două popoare.

În acest sens, Lumina Instituții de Învățământ organizează în fiecare an un eveniment cultural româno-turc, care a adus laolaltă talente din cele două țări, oferind un spectacol unic și reprezentativ prin intermediul dansurilor, cântecelor, poeziilor si a instrumentelor traditionale.

'Îmbinarea culturilor' este motto-ul și mesajul transmis de Gală Culturală Româno-Turcă miilor de invitați care participă an de an la acest spectacol unic în peisajul public românesc.

În acest an, vom avea parte de trei spectacole magice, pe 2 și 3 Aprilie 2015 în București, și pe 5 Aprilie 2015 în Constanța. Sala Palatului și Casa de Cultură din Constanța vor fi din nou gazdele spectacolelor noastre.

Gala Culturală Româno-Turcă își dorește să contribuie la dezvoltarea prieteniei celor două țări și vă invită și în acest an la celebrarea respectului, toleranței și înțelegerii față de culturi diferite.