Publicat: 14 Februarie, 2012 - 09:36
Share

Aproape patru mii de şcoli au fost închise. Elevii din Bucureşti, Argeş, Buzău, Prahova și Vrancea vor sta acasă și Marți din cauza zăpezilor foarte mari care ţin blocate drumurile, iar elevii nu au cum să ajungă la ore.

Elevii din judeţul Gorj au rămas acasă Marți, dar nici Miercuri nu vor da pe la şcoală. În tot judeţul sunt 660 de şcoli în care învaţă peste 58.000 de elevi.

Autorităţile au întins o mână de ajutor părinţilor ai căror copii merg la grădiniţele cu program prelungit. Cei care nu au unde să-și lase copiii cât merg la serviciu, pot fi ajutați de educatoare.

Pentru a obţine informaţii despre unităţile de învăţământ din judeţul Gorj a fost pus la dispoziţie şi Tel Verde 0800.81.62.53. Autorităţile iau în calcul şi prelungirea măsurii de închidere a şcolilor dacă va mai ninge abundent.

Şi în judeţul Argeş autorităţile au decis închiderea şcolilor. Zăpada aşternută a ajuns la aproape un metru. Chiar dacă Autostrada Bucureşti - Piteşti, drumurile de la Piteşti spre Vâlcea, Braşov şi Slatina sunt practicabile, şoferii nu circulă cu mai mult de 40-50 de kilometri la oră.

Zăpada a pus lacăt şcolilor şi în Mehedinţi pentru zilele de marți și miercuri. Autoritățile spun că dacă vremea va continua în același ritm, activitatea unităților de învățământ va fi menținută în continuare suspendată, urmând ca fiecare școală să recupereze programul.