Publicat: 30 August, 2019 - 16:00

China a anunțat astăzi vizita ministrului sau de externe, Wang Yi, în Republica Democrată Populară Coreeană (R.P.D.C.) săptămâna viitoare pentru a revizui progresul legăturilor bilaterale, la aniversarea a 70 de ani de relatii diplomatice.

Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Beijing, a explicat presei locale că vizita sefului diplomatiei chineze urmeaza sa aiba loc între 2 și 4 septembrie la invitația omologului său nord coreean, Ri Yong Ho, cu care va dezbateri pe diverse teme de interes reciproc.

Purtătorul de cuvânt al MAE chinez a subliniat importanța pe care a avut-o vizita Presedintelui chinez Xi Jinping la Phenian, prima vizita a unui Sef de Stat chinez in Coreea Populara, in ultimii 14 ani.

Intrebat cu privire la situația din peninsula coreeană, Geng a subliniat că o soluție politică este încă posibilă și a invitat părțile în cauză să consolideze contactele și comunicarea și să instituie un mecanism de pace menit să respecte preocupările legitime ale celuilalt.

"China este dispusă să continue să joace un rol constructiv în realizarea denuclearizării peninsulei coreene și a stabilității durabile a Asiei de nord-est" a mai spus functionarul MAE chinez.

Aceasta va fi a doua călătorie a lui Wang Yi în R.P.D.C., acesta s-a mai aflat la Phenian in mai 2018 și a fost primită de omologul sau coreean, si, de asemenea, de liderul țării, Kim Jong-un.

Autor: Ciprian POP
 

Tag-uri Nume: