Publicat: 18 Iulie, 2016 - 09:14
Share

Pentru reduce zgomotul din oraș, autoritățile din capitala Nigeriei au decis să închidă numeroase biserici, moschei și cluburi, informează The Asociated Press.

Oficialii din Lagos, oraș cu 20 de milioane de locuitori, şi-au asumat ţinta de eliminare a poluării fonice din oraşul aflat pe coasta Golfului Guinea până în 2020, iar un pas în acest sens a fost acela de a opri intonarea imnurile religioase, apelurile imamilor şi bubuitul boxelor din cluburi.

"Este un pericol imens. Studiile au arătat că nivelul zgomotului influenţează cantitatea de violenţă din oraş şi ne afectează sănătatea", a anunțat Adebola Shabi, directorul general al Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Lagos.

Agenţia a închis peste 70 de biserici şi 20 de moschei în acest an, alături de zeci de pub-uri, hoteluri şi cluburi, potrivit lui Adebola Shabi. Măsura a fost luată în urma plângerilor venite din partea vecinilor.

Nivelul zgomotului ajunge la 97 de decibeli în cartierele rezidenţiale, unde limita ar trebui să fie de 55 de decibeli în timpul zilei şi 45 de decibeli noaptea. În zonele comerciale, limita este de 90 de decibeli ziua şi 80 de decibeli noaptea.