Publicat: 19 Mai, 2017 - 13:17

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență s-a raliat, și în acest an, evenimentului european „Noaptea Muzeelor 2017”, ocazie cu care iubitorii de istorie pot vizita, în tot cursul nopții, edificiile de cultură existente la nivel național.
Astfel, în data de 20 mai a.c., începând cu ora 17.00 și până după miezul nopții,  Muzeul Național al Pompierilor (Foișorul de Foc) își va deschide larg porțile pentru vizitatorii mari și mici care doresc să parcurgă file din istoria și tradiția armei care ne reprezintă.  
Suita activităților dedicate publicului larg cuprinde vizitarea gratuită a muzeului salvatorilor români, vizionarea expoziției de autospeciale moderne utilizate de pompieri și echipajele SMURD în misiunile specifice, prezentarea ofertei educaţionale și  exerciții practice de acordare a primului ajutor. 
De asemenea, la Foișorul de Foc va exista un stand de informare preventivă, unde participanților le vor fi prezentate măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul diverselor situații de urgență.
Totodată, în parcul din faţa muzeului, vizitatorii vor fi întâmpinaţi de acordurile muzicii de promenadă ale fanfarei militare, iar studenţii Facultăţii de Pompieri vor dezvălui pașii ce trebuie parcurși pentru o viitoare carieră de salvator.
În incinta edificiului, sunt pregătite multiple atracţii - drapele de luptă, mijloace de stingere a incendiilor utilizate de-a lungul timpului, documente, machete, poveşti, diverse uniforme şi accesoriile purtate de către pompierii români în ultimele secole. 
În noaptea în care 3.000 de muzee din toată Europa îşi vor deschide larg porţile, vă aşteptăm la Foişorul de Foc pentru a descoperi împreună  însemnătatea și  specificul activității celor care s-au pus mereu în slujba semenilor : POMPIERII ROMÂNI.