Publicat: 19 Mai, 2017 - 16:27

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea lui Mihai — județul Bihor au depistat 9 cetățeni irakieni (3 adulți și 6 copii), solicitanți de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din țară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 18.05.2017, în jurul orei 05.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Valea lui Mihai — I.T.P.F Oradea, acționând în baza unei informații, au declanșat o acțiune specifică pentru combaterea migrației ilegale, ocazie cu care au identificat, la aproximativ 500 metri de linia de frontieră, 9 persoane (3 adulți și 6 copii) care nu-și justificau prezența în zonă.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au dus persoanele în cauză la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakieni, solicitanți de azil în Romania, adulții au vârste cuprinse între 19 și 43, iar minorii între 2 și 11 de ani.

Totodată, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză intenționau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Polițiștii de frontieră bihoreni au întocmit persoanelor în cauză lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Autoturism căutat de autoritățile franceze, descoperit la P.T.F. Borș

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au descoperit un autoturism marca Mercedes Benz, în valoare de aproximativ 4.000 de euro, care era semnalat ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autoritățile din Franța.

În data de 17.05.2017, ora 07.29, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, județul Oradea, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor specifice, cetățeanul român Constantin D., în vârstă de 60 de ani, cu domiciliul în municipiul Oradea, conducând autoturismul marca Mercedes Benz, an de fabricație 2005, înmatriculat în Franța.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în bazele de date, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figura ca 'bun căutat pentru confiscare', alertă introdusă de autoritățile din Franța în data de 10.04.2017.

Conducătorul auto a declarat că a achiziționat mașina de la un cetățean a cărei identitate nu o cunoaște și nu avea cunoștință că acesta se află în atenția autorităților.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, iar mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 4.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Borș până la finalizarea cercetărilor.

Purtător de cuvânt:

Comisar-șef de poliție BONDAR LAURA BEATRICE Comunicat de presă - ITPF Oradea