Publicat: 17 Februarie, 2017 - 15:17

Polițiștii de frontieră ieșeni au depistat o familie de georgieni, formată din cinci persoane, care a trecut ilegal frontiera pe podul de gheață format pe râul Prut, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În data de 16.02.2017, în jurul orei 16.30, acționând în baza unei informații, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iași au declanșat o acțiune specifică pe linia migrației ilegale, în urma căreia au depistat la marginea localității de frontieră Sculeni un grup format din cinci persoane, care nu își justifica prezența în zonă.

Persoanele în cauză, care vorbeau limba rusă, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre o familie de georgieni, formată din doi adulți, în vârstă de 32, respectiv 40 ani și cei trei copii ai acestora, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani. Persoanele, solicitante de azil pe teritoriul R. Moldova, au declarat că au trecut frontiera pe podul de gheață format pe râul Prut, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat a României, iar cetățenii georgieni au fost predați autorităților de peste graniță, în baza acordului încheiate între România și Republica Moldova, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.