Publicat: 24 Iunie, 2014 - 12:22
Share
Organizatia Pentru Apararea Drepturilor Omului

Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului – OADO – protestează faţă de atitudinea lamentabilă pe care o manifestă clasa politică cu privire la cazul de corupţie în care este implicat fratele Preşedintelui ţării, se arată într-un comunicat de presă al OADO. 
Prezentăm comunicatul de presă al OADO:
"Eterna inerţie dovedită de aleşii noştri, parlamentarii, ne determină să ne întrebăm: este oare caracatiţa corupţiei cocoţată atât de sus, încât le este frică de angrenajul provocat de căderea primei piese a dominoului? 
Luările de poziţie ale liderilor din întreg eşichierul politic sunt de-a dreptul incredibile ! 
•    Liderul PDL, Vasile Blaga,  susţine că „Traian Băsescu nu ar trebui să demisioneze, deoarece ar face jocurile lui Ponta şi ale PSD" ! Să înţelegem că timp de zece ani Băsescu a făcut jocul PD-ului ? Tot domnul Blaga susţine că “nu a văzut nici cea mai mică aluzie că şeful statului ar fi implicat în cazul Bercea Mondial”. Nici noi nu am văzut aluzia ! Noi am văzut imaginile cu familia prezidenţială în anturajul interlopului Bercea Mondial.
•    Căt despre candidatul PMP la viitoarele alegeri prezidenţiale, Cristian Diaconescu, acesta a spus că „Preşedintele a acţionat ca un adevărat om de stat”. Fraza este corectă, dar incompletă : într-adevăr, domnul Băsescu a acţionat ca un adevărat om de stat totalitar, ca un preşedinte autocrat !!
•    Celor de la UDMR, oportuniştii de serviciu ai politicii româneşti, le este teamă că se creează instabilitate (ca şi cum am avut parte sub regimul Băsescu de multă stabilitate !), prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu se declară împotriva oricărei măsuri "care forţează în mod neconstituţional" demisia preşedintelui, adică a omului care a respectat întotdeauna litera şi spiritul legii supreme !, iar PSD-ul se manifestă şovăielnic – oare de ce ? - preşedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, susţinând  că nu ştie dacă demisia lui Traian Băsescu este oportună. 
Acum, când sunt motive extrem de solide pentru ca Traian Băsescu să demisioneze, Parlamentul, ca for de dezbatere politică, are datoria şi obligaţia morală faţă de alegători, să pună în dezbatere  cazul Mircea Băsescu/Bercea Mondial, nicidecum să aştepte  “demisia de onoare” a Preşedintelui, după modelul Regelui Spaniei. 
De unde “onoare”, când n-ai avut-o niciodată ?!?"