Publicat: 24 Februarie, 2012 - 19:45
Share

Organizaţia Femeilor Liberale Sector 2 organizează dezbaterea publică  “Suntem pregătiţi pentru clasa 0?” pentru a discuta problemele care apar prin aplicarea prevederilor noii legi a educaţiei, referitoare la introducerea clasei zero (clasa pregatitoare).

Dezbaterea publica va avea loc în data de 7 Martie 2011 la sediul PNL Sector 2 din Şos. Ştefan cel Mare nr. 31, începând cu ora 18:00.

La dezbatere sunt invitaţi părinţi şi cadre didactice din Sectorul 2, ONG-uri, jurnalişti, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi a Inspectoratelor Şcolare.

Potrivit noilor reguli, toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare, respectiv în clasa I la școala de circumscripție vor fi înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată. Pe locurile libere, se înscriu și, ulterior, se înmatriculează, copiii care provin din alte circumscripții școlare. În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere de la părinți din afara circumscripției școlare este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate criterii de departajare.