5 Apr 2014 - 11:57

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală: 

Soţii Radu şi Diana Nemeş, arestaţi în SUA de FBI, se ascundeau într-un buncăr(JN)
Soţii Radu şi Diana Nemeş, acuzaţi că, împreună cu Codruţ Marta - fostul şef cabinet al preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar - ar fi înşelat statul român cu peste 15 de milioane de euro , au fost arestați în Statele Unite, cei doi fiind găsiți într-un buncăr. 

Antena 3 a intrat în posesia unor imagini exclusive cu aceștia, din momentul în care au fost arestaţi, după ce peste un an şi jumătate au fost în urmărire generală prin Interpol, pentru fraudă şi evaziune fiscală. 

"Sub proprietatea pe care cuplul Nemeş urma să construiască o casă masivă, agenţii au găsit un buncăr subteran complet utilat şi mobilat, cu o uşă de oţel care putea fi închisă din interior. Buncărul ar fi putut găzdui confortabil familia luni de zilem dacă nu chiar ani, având în vedere depozitele de hrană găsite în această structură", se arată în referatul procurorilor americani.
 
Potrivit Antena 3, Diana Nemeş a cerut autorităţilor americane să fie eliberată pe motiv că este însărcinată.

Povestea femeii care a devenit milionară dintr-o resursă pe care românii o ignoră(ZF)
Rucsandra Hurezeanu a dezvoltat un model de afacere neobişnuit: dermatocosmeticele Ivatherm sunt produse în Franţa şi ambalate şi vândute în România. Pentru 2013 antreprenoarea şi-a propus o creştere de 20% a vânzărilor şi să cucerească pieţe străine.
Piaţa dermatocosmeticelor, povesteşte ea, este în permanentă creştere peste tot în lume pentru că „tot mai mulţi clienţi vor să cumpere produse sigure, care nu produc alergii„. Ea crede că incidenţa alergiilor va continua să crească, motiv pentru care se declară foarte optimistă în ce priveşte evoluţia viitoare a afacerii. Pentru anul în curs se aşteaptă la un avans de circa 20% faţă de nivelul vânzărilor înregistrate anul trecut. În 2012 Ivatherm a vândut în jur de 200.000 de produse, iar Rucsandra Hurezeanu spune că sunt deja clienţi fideli mărcii care se întorc în farmacii pentru acelaşi produs. Anual lansează 4-5 produse noi, segmentul de profil fiind foarte dinamic. 

Rețeaua spionilor din Republica lui Mazăre a „scăpat” un senator PSD. Acesta a luat o ȘPAGĂ de 350.000 de euro(EVZ)
Arestarea unui fost polițist judiciar din DNA dezvăluie că acesta a blocat mai multe flagranturi ale procurorilor anticorupție. Unul din cazuri privește o șpagă de 350.000 de euro dată unui fost șef în Ministerul de Finanțe, în prezent senator PSD, pentru a bloca un control.
Comisarul-șef Dan- Emil Manolachi (49 de ani), fost ofițer în cadrul DNA, primea diverse bunuri și recompense în schimbul infomațiilor strict-secrete din anchetele procurorilor anticorupție. Polițistul a fost arestat,ieri, de judecători. În schimbul in formațiilor, comisarului i s-a promis din partea unor politicieni că va fi numit adjunct al șefului IPJ Constanța.
DNA mai arată că Manolachi a mai primit 40.000 de lei, un teren pentru fiul său, carne, un bax de vin și o sticlă de whisky. Manolachi este cercetat de foștii săi colegi de la DNA în două dosare. În prima anchetă, el este acuzat că i-a dat documente clasificate, emise de SRI, fostului secretar de stat, Valentin-Răducu Preda (PSD), și pentru că a blocat un flagrant la un demnitar.

„Doamna de Fier“ a învăţământului britanic. Înainte să vină în Ardeal, se întreba: „Transilvania? Chiar există?“(Adevarul)
De mai bine de jumătate de an, englezoaica Gillian Greenwood este director general la Transylvania College din Cluj-Napoca, după ce a ţinut frâiele altor zece şcoli din Japonia, Qatar, Zambia, Cuba şi Indonezia.
Gillian Greenwood conduce Transylvania College, din Cluj-Napoca, de aproape un an. Experta în educaţie povesteşte că atunci când a primit propunerea a fost contrariată de faptul că Transilvania nu este doar o plăsmuire a romanelor şi a producţiilor cinematografice, ci chiar există în România. „Inspectorul care se ocupă de acreditarea şcolilor britanice internaţionale din Europa de Est m-a întrebat dacă nu aş coordona o şcoală în Transilvania, România. Când mi-a zis, am întrebat: «Transilvania? Chiar există?». E această percepţie că Transilvania e ceva imaginar, creat de filme. Inspectorul mi-a zis că Transilvania chiar există, că nu e inventată şi că e o zonă foarte frumoasă. M-a întrebat dacă aş coordona pentru două luni această şcoală. Am răspuns: «De ce nu?»“, povesteşte Gillian Greenwood despre începutul vizitei sale la Cluj-Napoca.

Pesediştii din judeţe s-au strâns în „POIANA LUI DRAGNEA” să numere „câţi mai rămân în picioare” după anchetele DNA. „Ponta poate se retrage la Cotroceni, după prezidenţiale (Gandul)
Liderii PSD din judeţe, mulţi dintre ei şi preşedinţi de Consilii Judeţene care s-au plâns în ultimele luni de probleme cu ANI sau cu DNA, se întâlnesc la această oră în Poiana Braşov cu preşedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, pentru a pregăti campania electorală. Deşi era aşteptat şi Victor Ponta, premierul lipseşte. În locul său, Dragnea le-a tradus PSD-iştilor mesajul scris ieri pe Facebook de premier în care vorbea despre “frica de mascaţi şi de linşajul public din partea unor jurnalişti fascisto-comunistoizi”şi susţinea că "în noiembrie, după ce câştigăm această ultimă şi vitală bătălie", se va "putea declara mulţumit". În preambulul şedinţei, vicepremierul a anunţat încă de ieri că una dintre priorităţi va fi discutarea unei strategii pentru rezolvarea crizei interne generate de anchetele DNA, în condiţiile în care preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, arestat preventiv în urmă cu două zile, este al şaptelea lider judeţean PSD cu dosar penal.Demoralizaţi de ultimele descinderi ale procurorilor şi cu rândurile subţiate prin arestarea preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, după cercetarea în statre de libertate a şefului CJ Prahova, Mircea Cosma, şi urmărirea penală a lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa, PSD-iştii îşi inspectează azi trupele de campanie. Criza internă în care procurorii, ANI şi „jurnalşiştii fascisto-comunistoizi” au băgat PSD a fost, de altfel, din primul moment al întâlnirii de la Braşov, principala preocupare înaintea celor două runde electorale din 2014: europarlamentarele şi prezidenţialele.