Publicat: 16 Mai, 2018 - 18:16

Incepand de maine, joi 17 Mai, de Ziua Inaltarii Domnului, si pana duminica 20 Mai, in Parcul National, bucurestenii vor fi rasfatati cu un adevarat regal culinar, iar vedeta evenimentului va fi GRATARUL, cea mai
veche modalitate de preparare a carnii din istoria omenirii.

De la coaste de porc si carne de vita, peste, fripturi, muschiuleti de
porc, frigarui din toate tipurile de carne si legume, carnati
traditionali romanesti, bulz din branza proaspata, pastrama toate vor
sfarai pe gratare!! De asemenea, mai avem carnati de Plescoi, mici,
costite, ciolane si multe alte carnuri aromate, stropite din belsug cu
hectolitri de bere si vinuri alese, pana la kebab turcesc, burgeri si
alte preparate gatite pe grill, menite sa bucure toate gusturile, toate
va asteapta in Parcul National.

Concursuri de gatit, demonstratii de preparare a produselor pe gratar
facute de bucatari renumiti, expozitie cu vanzare de preparate unice la
gratar, vreme frumoasa, iarba verde, zona de distractie pentru cei mici,
muzica autentica romaneasca, aceasta este reteta perfecta pentru un
weekend reusit!!

Si pentru ca festinul sa fie complet, nu vor lipsi sarmalutele,
preparatele la ceaun, varza a la Cluj, gulasul, fasolea cu carnati,
tocanite, pastrame la ceaun, preparate gatite cu suflet, dupa retete
vechi, traditionale si aromate cu fel si fel de mirodenii.

La desert va asteapta plăcinte maramureşene,  cozonaci si poale-n brau
moldovenesti, placinte din fructe proaspete de sezon, dulciuri felurite
feluri, ciocolata de casa, turta dulce, dulciuri orientale, sucuri din
fructe proaspete si multe alte delicii.

Meşterii populari vin şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri si
exponate lucrate manual cu multa maiestrie, ii cu motive nationale,
genți din piele naturală, obiecte de ceramică pictată, din lemn
sculptat, straie și podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: