Publicat: 10 Ianuarie, 2014 - 09:24
Share

Prezentăm punctul de vedere al Patriarhiei Române referitor la amendată primită pentru că ar fi încălcat trei porunci la o licitaţie:

1. Patriarhia Română a fost amendată de Unitatea de Coordonare şi Verificare a Achiziţiilor Publice (UCVAP) din cadrul Ministerului Finanţelor Publice pentru că nu ar fi dus la îndeplinire hotărârile Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi Curţii de Apel Bucureşti prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de consolidare şi restaurare a Palatului Patriarhiei cu fonduri europene.

2.Însă, Patriarhia Română a îndeplinit în termenul legal de 15 zile hotărârile celor două instituţii, în pofida încercărilor de tergiversare ale reprezentanţilor UCVAP.

În concluzie, Patriarhia Română îşi exprimă convingerea că justiţia va constata caracterul abuziv al amenzii aplicate de UCVAP din Ministerul Finanţelor Publice pentru “vina” Patriarhiei Române de a fi adus la îndeplinire în termenul legal o hotărâre judecătorească irevocabilă. De asemenea, Patriarhia Română speră că tergiversările birocratice nejustificate şi neexplicate de UCVAP vor înceta şi vor fi demarate lucrările de execuţie ale acestui proiect cu finanţare europeană, semnat de Patriarhia Română împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale încă din anul 2012.