Publicat: 19 Mai, 2017 - 17:43

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sannicolau Mare au depistat patru cetățeni din Kosovo care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 18.05.2017, în jurul orei 11.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sannicolau Mare — I.T.P.F. Timișoara au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale și infracționalității transfrontaliere, în urma căreia au depistat patru persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România, în apropierea localității de frontiera Beba Veche, județul Timiș.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt patru bărbați din Kosovo, cu vârste cuprinse între 37 și 41 de ani. Persoanele în cauză au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp, din Serbia, cu intenția de a ajunge în Belgia.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Totodată, au fost anunțate autoritățile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie.Comunicat de presă - IGPF