Publicat: 28 Mai, 2012 - 12:00
Share

Preşedintele Senatului, democrat-liberalul Vasile Blaga, a declarat Luni că în prezent nu este oportună depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta.
"De trei săptămâni, prin toate acţiunile domniei sale, toate declaraţiile domnului prim-ministru Victor Ponta destabilizează economia României şi aduce grave prejudicii democraţiei din ţară. (...) Cu toate acestea, PDL nu trebuie să contribuie la destabilizarea României acum. O face în fiecare zi domnul Ponta. Nu cred că este oportună acum depunerea moţiunii de cenzură", a declarat Vasile Blaga.

"Pe de altă parte, nu a luat nicio măsură ca să fie retrasă adresa trimisă de fostul inspector general al ISC (Inspectoratul de Stat în Construcţii - n.r.). Şi asta, degeaba se supără domnia sa, nu face decât să accentueze teza premeditării. (...) În acelaşi timp, atacă fără precedent candidaţii noştri din teritorii. Uitaţi expresiile, jignirile aduse domnului Flutur, domnului Ştefan", a mai declarat Vasile Blaga.

"Este dreptul PDL de a face moţiune de cenzură şi a Parlamentului de a decide", a declarat premierul Victor Ponta, înainte de şedinţa USL. Premierul a spus că nu se face vinovat de intervenţie brutală în justiţie.

"Aia este o prostie şi o minciună şi eu am luat absolut toate măsurile ca lucrurile să se desfăşoare normal. În rest, dreptul lor de a face moţiune de cenzură este un drept constituţional şi să şi-l exercite", a spus premierul.