Publicat: 13 Ianuarie, 2018 - 15:03

Peste o sută de perechi de încălțăminte pentru iarnă au fost dăruite de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului oamenilor nevoiași din localitatea Cioceni, Prahova. De altfel, nu este prima dată când sătenii din Cioceni primesc vizita voluntarilor. Aici, au mai fost derulate campaniile "Sănătate pentru sate" și "Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate", dar și alte campanii cu caracter social-filantropic, în cadrul cărora au mai fost dăruite articole vestimentare și încălțăminte.

 

Oferta a fost diversificată. Au fost împărțite diverse modele de încălțăminte pentru iarnă destinate celor trei categorii: damă, copii și bărbați. Fiecare beneficiar a trebuit să-și aleagă numărul potrivit piciorului. Perechile de încălțăminte au fost oferite cu sprijinul Timex Prod Com SRL din Bucuresti.

 

"Multumim foarte mult echipei de voluntari ca a fost aproape de noi, nefiind prima oara si va mai asteptam cu drag, Suntem foarte incantati de darurile primite si asteptam sa reveniti cu alte daruri pentru noi. Va multumim mult", a spus o fetita. 

 

 

"Va multumesc frumos, Bogdaproste! Sa va dea Dumnezeu sanatate! Aveti grija de baba, are 83 de ani si are piciorul rupt, degetele picate, de abia merg. Stau aici aproape, am zis sa ma vin si eu la biserica. Am primit o pereche de ghete si sunt multumita ca poate voi trai si eu si se face piciorul bine si pot sa ma incalt. Sunt bolnava, la inima am probleme, am sase coaste rupte, am piciorul rupt. Va mai astept, sa mai veniti, sunt aici aproape. Daca Tatal Ceresc ma ajuta, ii multumesc si in culcare si in sculare! Din tot sufletul va multumesc!", a declarat o batranica de 83 ani. 

 

 

 

"Azi, de la voluntari am primit o pereche de ghetute si va multumesc din suflet celor care ati participat si Sfantului nostru Parinte, ca avem un preot de milioane, foarte cumsecade, tin mult la dansul, ca la ginerele nostru, ca sunt leat. Avem un preot foarte bun pentru satul nostru. La orice nevoie, Parintele sare si vine si ne da ajutor. Cand vine cu Botezul, vine si ne intreaba, mai ales pe mine care am pierdut doi intr-un an, pe sot pe 2 martie si pe baiat pe 8 iulie mi l-a omorat un criminal", a mentionat o consateana. 

 

În același context, preotul Lazar Dumitru, de la Parohia Cioceni - Protoieria Urlati, a punctat: Vizita voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului a fost o vizita deosebit de placuta, mai ales ca nu a fost anuntata dinainte. O vizita care de altfel pentru comuna Albesti-Paleologu din care facem parte si va aduc aminte ca noi, Ciocenii, Albesti-Paleologu, Albesti-Muru si Vadul Parului am fost toate satele privilegiate de activitatea dumneavoastra. Atat copiii de la scolile noastre generale au beneficiat de campania de "Preventie" si de darurile aduse la vremea respectiva. Cei mari au beneficiat de campania "Sanatate pentru sate" si nu numai, pentru ca imi amintesc ca atunci ati venit cu un ajutor substantial constand in haine si incaltaminte, iar acum cand ne aflam in miezul iernii, ati venit cu aceasta incaltaminte ca sa putem trece mai usor peste anotimpul acesta rece". 

 

"Cu mare bucurie am revenit aici in localitatea Cioceni. Daca datile trecute am fost aici cu campania de "Preventie si Educatie pentru Sanatate" si ne-am adresat tinerilor din localitate, in special elevilor din clasele 0-8, dar si cu campania "Sanatate pentru Sate" cand ne-am ingrijit de sanatatea intregii comunitati de aici si am venit cu medici de diferite specializari, precum si cu o campania de donare de haine si incaltaminte pentru localnicii de aici, in special pentru cazurile sociale, acum am revenit cu incaltaminte pentru sezonul rece. Aceasta incaltaminte ne-a fost oferita de Timex Prod Com SRL din Bucuresti, o firma care ne-a mai sprijinit pana acum in diverse campanii. Am adus aceasta incaltaminte pentru cazurile sociale de aici, pentru cei mai varstnici, pentru persoanele greu deplasabile, dar si pentru cei mai tineri. As dori sa multumesc pe aceasta cale si Parintele Ciprian Gradinaru, fara Sfintia Sa nu am reusi sa desfasuram toate aceste activitati. Dansul este cel care ne da acest imbold de a desfasura aceste activitati, cu o frecventa daca nu zilnica, macar de cateva ori pe saptamana campanii de ajutorare a semenilor care se afla in dificultate" a reiterat Danut Viorel Pruna, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

 

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

 

Localizare: