Publicat: 2 Aprilie, 2014 - 11:42
Share

Piraeus Bank a anunţat că a realizat un profit brut de 3,3 milioane euro în 2013, ceea ce arată că a reuşit să rămână singura bancă grecească profitabilă din România, Alpha Bank şi Bancpost înregistrând în continuare pierderi. 

Activele Piraeus Bank au depasit 2 miliarde euro, un avans de 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Volumul creditelor acordate la sfarsitul anului 2013 a crescut cu 20% fata de rezultatul obtinut in aceeasi perioada a lui 2012 si a ajuns la peste1.6 miliarde euro.

Valoarea depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania la 31 decembrie 2013 depasea 1 miliard de euro, cu 21% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut. 

La sfarsitul lunii decembrie 2013, Piraeus Bank Romania deservea aproape 300.000 de clienti si detinea o retea formata din 140 de sucursale, precizeaza banca. 

Catalin Parvu, CEO Piraeus Bank Romania: "2013 este primul an post criza in care semnalele de revenire catre un business eficient si profitabil au devenit semnificative. Principalii indicatori de performanta ai bancii au urmat o traiectorie ascendenta pe parcursul intregului an, astfel ca putem vorbi de rezultate foarte bune atat pe zona de creditare corporate si IMM, cat si pe cea de atragere de surse.

Avand in vedere premisele anului 2013, estimam ca  Piraeus Bank Romania va continua sa-si imbunatateasca evolutia, sustinuta si de vestile bune care vin de la banca mama si ma refer aici in mod special la faptul ca prin recenta emisiune de obligatiuni - pentru care interesul investitorilor internationali a fost atat de mare incat oferta a fost supra-subscrisa de sase ori - Piraeus Bank Group recastiga accesul la piata internationala de capital dupa o perioada de 5 ani."
Autor: Bancherul.ro