Publicat: 27 Decembrie, 2016 - 18:12

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor salută decizia Preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a respinge propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier – Sevil Shhaideh. 

PACT consideră că în spaţiul public există suficiente indicii pentru a considera propunerea PSD şi ALDE drept una nepotrivită, dar, cu toate acestea, este nevoie ca Preşedintele Klaus Iohannis să prezinte public motivele care au determinat gestul său.

Viitorul premier al României trebuie să fie o persoană cu reputaţie şi integritate impecabile, pregătit pentru a asigura o guvernare stabilă şi predictibilă. Decizia desemnării unui nou premier va trebui să se bazeze pe voinţa şi interesele românilor, nu pe cele ale liderilor partidelor politice. 

PACT şi echipa sa de tineri profesionişti sunt pregătiţi pentru a continua să ofere românilor o alternativă pentru o Românie pe bune.  

 „Într-un context internaţional tot mai complicat, liderii partidelor româneşti trebuie să dea dovadă de maturitate şi să găsească răspunsuri convingătoare la problemele României. Vom avea o majoritate stabilă care va guverna România în următorii patru ani şi care se va confrunta cu cel puţin două momente esenţiale: centenarulMariiUniri şi preşedinţia Uniunii Europene. Modul în care vom gestiona aceste episoade ţine de capacitatea liderilor politici de a promova în fruntea statului oameni curaţi, competenţi şi responsabili”, a declarat Sebastian Burduja, preşedintele PACT.

***
PACT reunește „tinerii” – nu atât ca vârstă, cât mai ales ca spirit — toți cetățenii care încă mai cred în șansa unui viitor mai bun pentru România și își asumă responsabilitatea de a acționa împreună pentru acest ideal.
PACT are o orientare politică de centru și militează pentru responsabilizarea și implicarea cetățenilor în formularea și punerea în practică a soluțiilor de dezvoltare, într-un cadru de dialog pragmatic și axat pe nevoile comunității. Proiectul de țară asumat este atingerea într-o generație a nivelului mediei UE pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare.
Demersul nostru se bazează pe patru principii fundamentale: Profesionalism, Acțiune, Comunitate, Transparență. Într-un cuvânt: PACT.