Publicat: 8 Noiembrie, 2017 - 15:28

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat miercuri că va propune Biroului Politic al PNL iniţierea şi depunerea unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Mihai Tudose.

 El a invocat, "între altele", calamitatea fiscal - bugetară.

"Văzând calamitatea fiscal - bugetară care riscă să lovească România, calamitate provocată de guvernul de habarnişti economici conduşi de Terente, (...) voi propune Biroului Politic Executiv care se întruneşte luni depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului. Moţiunea de cenzură reprezintă cea mai puternică armă a Opoziţiei şi momentul în care suntem obligaţi să apelăm la acest instrument, care este singurul care poate duce la căderea Guvernului, este acest moment în care guvernarea PSD pune în pericol sănătatea economiei româneşti, veniturile cetăţenilor români, pune în pericol nivelul de viaţă al fiecărui român. Sunt convins că vom iniţia săptămâna viitoare procedurile în vederea depunerii moţiunii de cenzură", a declarat Ludovic Orban la Palatul Parlamentului.

El a anunţat totodată că PNL va apela "la toate formele de protest legale şi constituţionale pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestor aberaţii fiscale care riscă să pună pe butuci economia românească, inclusiv marşuri, mitinguri şi toate celelalte forme de protest posibile".

"De asemenea, suntem solidari cu toţi aceia care îşi apără salariul, îşi apără pensia, îşi apără viitorul, îşi apără practic munca şi câştigul cinstit din muncă şi care nu acceptă să fie furaţi de acest guvern care jinduieşte la banii oamenilor pentru a îşi umple lor puşculiţele", a adăugat liderul PNL.