Publicat: 18 Septembrie, 2015 - 16:59
Share

PNL va depune, luni, moțiune de cenzură împotriva Guvenului Ponta. Anunțul a fost făcut în deschiderea Consiliului Director PNL.

Strategia vine după ce premierul Ponta a fost trimis în judecată.

"Avem un prim ministru trimis in judecata pentru fapte de coruptie care refuza sa isi dea demisia, ceea ce eu cred ca interesul national o cere. Mai mult, premierul nu doar ca nu isi da demisia, dar singura sa reactie este de a isi ataca procurorul de caz, gest pe care niciun demnitar nu ar trebui sa il faca. Este prea mult chiar si pentru Victor Ponta.

Cu un premier trimis in judecata, Romania pare un stat care tolereaza coruptia, care din pacate se degradeaza. La fel de vinovati precum Victor Ponta ar putea fi si cei care il sustin in coalitia de guvernare. Pentru ca le-am cerut ieri sa ii retraga sprijinul, astazi am luat o decizie politica pe care o asteptau mai ales cei peste un milion de romani care au semnat petitia pentru demisia premierul.

PNL a decis sa depuna luni o motiune de ceznrua pe tema lipsei de credibilitate a guvernului. Fac apel la coalitia de guvernare sa sustina motiunea de cenzura," a declarat Alina Gorghiu

În schimb, președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Ploiești, că nu crede că o viitoare moțiune de cenzură a PNL ar avea șanse să treacă, afirmând că un astfel de demers nu poate genera schimbarea din funcție a premierului Victor Ponta.

''Nu cred că are șanse (moțiunea de cenzură — n.r.). Nu e o noutate că PNL anunță o moțiune de cenzură (...) Nu moțiunea de cenzură a PNL poate să genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta'', a declarat Dragnea, răspunzând unor întrebări.

Totodată, Dragnea a arătat că PSD dorește să rămână la guvernare, punctând că aceasta este cea mai complicată situație pe care a traversat-o partidul într-o perioadă de guvernare.