Publicat: 12 Iunie, 2015 - 17:20
Share

PNL va iniţia o altă moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului în toamnă, a anunţat, vineri, după ce Parlamentul a respins moţiunea de cenzură depusă de liberali, copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

"Eu şi domnul preşedinte Vasile Blaga vom pune această temă în discuţia şedinţei de conducere. Vă asigur că toamna va însemna o nouă moţiune de cenzură din partea PNL. Suntem partid de opoziţie şi opţiunea noastră categorică este aceea de a îndepărta un guvern toxic penru România", a declarat Gorghiu, la Parlament. Copreşedintele PNL a menţionat că momentan nu a fost decis nimic şi nu a fost stabilit încă niciun fel de calendar. Întrebată de jurnalişti cum vede PNL situaţia în urma votului din Parlament, Alina Gorghiu a susţinut că "Ponta va pleca". "Că nu a plecat astăzi... va pleca mâine, zilele următoare.Finalul carierei domniei sale este clar, este aşteptat şi mărturisesc că nu vom sta cu mâinile încrucişate, chiar dacă astăzi nu a avut succes moţiunea noastră de cenzură, o moţiune de cenzură în toamnă, împotriva Guvernului lipsit de legitimitate, cu siguranţă va avea succes", a mai spus Gorghiu.

Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, fiind înregistrate 194 de voturi "pentru", faţă de 278 necesare pentru adoptare, alte 13 voturi fiind "împotrivă", iar 7 anulate.