Publicat: 7 Decembrie, 2017 - 17:12

Săptămâna trecută, Polestar Cyan Racing a câștigat FIA World Touring Car Championship cu un Volvo S60 Polestar TC1, iar echipa și-a asigurat poziția în Campionatul Șoferilor prin Thed Björk - primul suedez care a câștigat vreodată un titlu mondial de curse auto. Cu această ocazie Polestar a dezvăluit modelele Volvo S60 și V60 Polestar Performance World Champion Edition pentru a sărbători victoria echipei Polestar Cyan Racing.

”Inginerii Polestar și Cyan Racing au colaborat pentru dezvoltările de inginerie ale mașinilor Polestar existente pe șosea mulți ani la rândul. Prin urmare, este potrivit să celebrăm reușitele remarcabile în Campionatul Mondial prin adăugarea de noi funcționalități de performanță mașinilor care au jucat un rol esențial în acest sezon. Cu S60 și V60 Polestar Performance World Champion Edition, am creat o parte de istorie accesibilă pentru mulți proprietari de mașini Volvo.” spune Christian Samson, responsabil cu produsele și dezvoltarea în cadrul Polestar.

Modelele Volvo S60 și V60 Polestar Performance World Champion Edition sunt disponibile în versiunile D4, D5, T5 și T6, având incluse toate îmbunătățirile disponibile care sunt oferite prin programul Polestar Performance Parts, și anume jante de 19" din aliaj ușor Polestar plus anvelope pentru performanță, sistem de evacuare din oțel inoxidabil cu debit liber și filtru de aer sport, dar și amortizoare de suspensie și arcuri îmbunătățite. Vizual, mașina se deosebește ca design interior prin elemente ca noul schimbător de viteze, iar la exterior prin detalii ca difuzorul spate și spoilerul spate.

Toate autoturismele primesc, de asemenea, optimizarea sistemului de propulsie Polestar care crește puterea cu până la 10CP și cuplul cu 50Nm, precum și o schimbare mai rapidă a treptelor de viteză și un răspuns îmbunătățit al accelerației.

Volvo S60 și V60 Polestar Performance World Champion Edition sunt disponibile la orice retailer Polestar din lume, unde Polestar Performance Parts pot fi adaugate mașinilor noi sau rulate. Pentru mai multe informații, te rugăm să vizitezi engineered.polestar.com 

Polestar este brandul pentru mașini de performanță al Volvo Car Group. În 17 octombrie 2017, Polestar a devenit o companie producătoare de mașini de performanță electrice de sine stătătoare, oferind un portofoliu de mașini Polestar personalizabile. Polestar se va bucura de sinergia tehnologică și inginerească a Volvo Cars și va beneficia de economii de scară semnificative ca rezultat al conexiunii sale cu Volvo. Aceste sinergii vor permite conceperea, dezvoltarea și producerea de mașini electrice de performanță cu un ritm mai accelerat față de noii intrați pe piață.

Polestar construiește modelele S60 și V60 Polestar, mașini de performanță cu 367CP care includ peste 250 de dezvoltări suplimentare aduse produselor Volvo standard prin ofertele Polestar Engineered. De asemenea, prin Polestar Engineered sunt puse la dispoziție actualizările hardware și optimizările software ale motoarelor pentru produsele Volvo existente.

Volvo a început să producă încă din anul 1927. Astăzi, Volvo Cars este una dintre cele mai cunoscute și respectate brand-uri auto din lume, cu vânzări de 534.332 mașini în aproximativ 100 de țări în anul 2016. Din 2010 Volvo Cars este deținută de Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) din China. Inițial compania a făcut parte din Volvo Group din Suedia - până în 1999, când compania a fost cumpărată de Ford Motor Company din SUA. 

În 2010, Volvo Cars a fost achiziționată de Geely Holding. În luna decembrie a anului 2016, Volvo Cars înregistra peste 31.000 de angajați în întreaga lume. Sediul central și departamentele de product development, marketing și administrare operațională ale Volvo Cars sunt localizate în principal în Göteborg, Suedia. 

Sediul central al Volvo Cars pentru China este situat în Shanghai. Principalele fabrici de producție ale companiei sunt situate în Göteborg (Suedia), Ghent (Belgia), Chengdu și Daqing (China), în timp ce motoarele sunt fabricate în Skövde (Suedia) și Zhangjiakou (China) iar componentele în Olofström (Suedia).