Publicat: 2 Decembrie, 2014 - 12:14

Premierul Victor Ponta a vorbit, într-un interviu pentru  un cotidian central, despre greşelile din campania electorală, problemele apărute la votul în diaspora, dar şi despre tensiunile din PSD şi viitorul acestui partid pe scena politică.  

El a declarat pentru EVZ că “în acest moment asigur doar o conducere tranzitorie a PSD până la momentul congresului din primavara când cu siguranță este nevoie de un alt proiect politic pentru ciclul electoral 2015-2019.” 

Ponta vorbeşte şi despre o posibilă schimbare de majoritate în Parlament şi susţine că va demisiona dacă va fi cazul: “Bineînțeles că dacă se pierde majoritatea parlamentară, voi demisiona din funcția de premier și ACL va trebui să formeze un nou guvern.”

Despre votul din diaspora liderul PSD consideă astăzi că a fost “scânteia” care a dus la pierderea alegerilor: “Modul în care a fost organizat votul din diaspora a fost scânteia care a declanșat flacăra, dar fondul enunțat mai sus era deja instalat de mai mult timp. Evident că nu a avut nimeni, la nivel guvernamental, nicio intenție să blocheze votul în diaspora.”

Cât priveşte viitorul PSD, Ponta e tranşant: “Categoric, PSD trebuie să adopte un proiect politic care să îmbine două componente esențiale. În primul rând grija față de cei 5 milioane de români care ne-au votat constant și care au așteptari legitime de la noi. În al doilea rând, o schimbare radicală care să dovedeasca în mod concret și consecvent celor care ne acuză și ne resping, că suntem capabili să ne rupem de trecut…”