Publicat: 11 Februarie, 2013 - 08:07

Premierul Victor Ponta afirmă că Traian Băsescu s-a dovedit incapabil să negocieze mai bine bugetul României la Bruxelles.
Ponta spune că sumele avansate pentru România de către preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, erau cele favorabile.

Mai mult, premierul a adăugat că preşedintele nu ar mai avea niciun interes să se bată pentru România. Ponta îi reproșează lui Băsescu faptul că nu s-a opus proiectului de buget agreat de către statele care au susţinut reduceri bugetare.

"Preşedintele este un leu la Otopeni, dar la Bruxelles, este un pisic, ca să folosesc comparaţia lui preferată", a declarat Ponta, duminică, la România TV.

Premierul a spus că Băsescu este singurul lider european, în afară de premierul britanic David Cameron, ferm susținător al reducerii bugetului, care s-a declarat mulţumit de rezultat.

"Aici m-a supărat cel mai tare reacţia preşedintelui, când vii şi spui - Am câştigat! Am înfrânt! - , iar ceilalţi şef de guvern se duc acasă şi zic - Asta e, mai mult nu s-a putut - ", a comentat Ponta.

Victor Ponta a comentat și afirmația făcută duminică de președinte, care crede că dacă ar fi trimis „dezamăgiții naționali” să negocieze bugetul, cel mult ar fi obținut prețul biletului de avion București-Bruxelles.

"Biletul de avion i l-am plătit eu lui Traian Băsescu, adică Guvernul. Ne costă cam mult la ce rezultate are", a spus ironic Ponta.

Șeful Guvernului a declarat la România TV că a aflat cum au decurs negocierile la Bruxelles de la șefii altor guverne, cu care a discutat în timpul vizitei sale în Italia.

"Nu s-a obţinut pentru că a negociat preşedintele Băsescu, ci aşa a spus Herman van Rompuy. Pe mine m-a reprezentat prost", a adăugat Ponta.