Publicat: 13 Mai, 2012 - 11:52

Premierul Victor Ponta caută o soluţie în privinţa TVA-ului pentru drepturile de autor.

"Am discutat cu ministrul de Finanţe şi cred că săptămâna viitoare găsim o soluţie pentru TVA-ul la drepturile de autor. A fost o măsură luată de fosta conducere ANAF împotriva jurnaliştilor în special şi aş vrea să dau un semnal foarte clar că, deşi sigur că şi Guvernul actual e criticat şi este normal, nu trebuie să foloseşti instrumente fiscale ca să lupţi împotriva mass-media", a declarat Ponta, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV.
 
Premierul Victor Ponta a spus, Marţi seara, că a primit "acordul de principiu" al ministrului de Finanţe, Florin Georgescu, pentru a anula obligativitatea plăţii TVA pe drepturile de autor.
 
"Daţi-mi voie să nu dau toate veştile bune odată, că după aia îmi rămân doar veştile rele, dar pot să vă asigur că am discutat deja cu domnul Florin Georgescu şi, probabil, săptămâna viitoare sau în două săptămâna, o să primesc o recunoaştere a faptului că mă ţin de cuvânt. (...) Am discutat acest lucru şi am acordul de principiu al domnului Georgescu, trebuie doar să vadă care este impactul bugetar. Din ceea ce noi am calculat, din datele pe care le aveam înainte să intrăm în Ministerul de Finanţe, nu pierde statul cine ştie ce mare lucru", a declarat Ponta, la Antena 3.
 
Masura a fost initiata, tardiv si fara nici o avertizare, de seful ANAF, Sorin Blejnar, ca o sanctiune pentru jurnalistii care criticau Puterea, carora li s-a aratat astfel o "pisica".