Publicat: 1 Decembrie, 2015 - 16:50

Klaus Iohannis i-a decorat pe președintele Academiei Române, pe președintele Agenției Spațiale Române și pe directorul Radio France Internationale România. 

”Astăzi, cu prilejul Zilei Naționale a României, am decorat reprezentanții a trei instituții remarcabile. Vă felicit pentru aceste distincții, pe care le meritrați din plin.Sunt bucuros să pot decora reprezetanții de seamă a trei domenii fundamentale pentru viața României de azi și mâine: cercetarea științifică, inovarea și jurnalismul de calitate.Toate aceste trei instituții, Academia Română, Agenția Spațială Română și Radio France Internationale România, alături de reprezentanții lor, au demonstrat un efort susținut de a lucra pentru o Românie prosperă și puternică. E esențial pentru identitatea națională să recunoaștem oamenii care au demonstrat o înaltă ținută științifică”, a declarat Klaus Iohannis.

Ceremonia de decorare a unor membri ai Academiei Române, a Agenției Spațiale Române (ROSA), precum și a postului 'Radio France Internationale România'

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a decorat marți, 1 Decembrie a.c., cu ocazia Zilei Naționale a României, în cadrul unei ceremonii, care a avut loc la Palatul Cotroceni, pe unii membri ai Academiei Române, Agenția Spațială Română (ROSA) și postul 'Radio France Internationale România'.

În semn de înaltă apreciere pentru excelența de care au dat dovadă în întreaga lor activitate închinată dezvoltării științei, pentru promovarea activă a culturii și valorilor românești, precum și pentru contribuția de durată avută în îndeplinirea obiectivelor Academiei Române, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit:

* Ordinul Național 'Steaua României' în grad de Ofițer domnului academician Ionel Valentin Vlad, Președinte al Academiei Române, și domnului academician Cristian Ioan D. Hera, Vicepreședinte al Academiei Române.

* Ordinul Național 'Steaua României' în grad de Cavaler domnului academician Bogdan C. Simionescu, Vicepreședinte al Academiei Române, domnului academician Florin Gheorghe Filip, Vicepreședinte al Academiei Române (2000-2010), domnului academician Gheorghe Benga, domnului academician Emil Burzo, domnului academician Leon Dănăilă, domnului academician Solomon Marcus, domnului academician Nicolae Panin, domnului academician Marius Sabin Peculea, domnului academician Ioan-Aurel Pop, domnului academician Dumitru Radu Popescu, domnului academician Nicolae N. Săulescu.

* Ordinul Național 'Serviciul Credincios' în grad de Ofițer domnului profesor universitar doctor Nicolae-Victor Zamfir, membru corespondent al Academiei Române

* Ordinul Național 'Serviciul Credincios' în grad de Cavaler domnului profesor universitar doctor arhitect Șerban Sturdza, membru corespondent al Academiei Române

De asemenea, cu ocazia împlinirii a două decenii de activitate, în semn de apreciere deosebită pentru contribuția semnificativă în coordonarea activităților naționale de cercetare, aplicații spațiale și de securitate, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul 'Meritul Cultural' în grad de Ofițer, categoria H 'Cercetarea științifică' Agenției Spațiale Române (ROSA).

Totodată, cu prilejul împlinirii a 25 de ani de activitate a 'Radio France Internationale' în țara noastră, în semn de apreciere pentru profesionalismul, obiectivitatea și dăruirea puse în realizarea actului jurnalistic, impunându-se, pe această cale, ca un exemplu de abordare responsabilă a informației, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul 'Meritul Cultural' în grad de Cavaler, categoria F — 'Promovarea culturii', postului 'Radio France Internationale România'.

Departamentul Comunicare Publică