Publicat: 17 Martie, 2013 - 14:27
Share

La solicitarea Grup Feroviar Român, procedura de privatizare a BDZ Cargo a fost prelungită. Grupul de companii Grampet-Grup Feroviar Român a primit o scrisoare de informare referitoare la decizia Agenției de Privatizare din Bulgaria privind prelungirea termenelor din procesul de privatizare.

Decizia autorităților bulgare vine după ce Grup Feroviar Român ceruse acordarea unei extensii a perioadei în care se desfăşoară procesul de privatizare, avertizând asupra riscului ca societăţile interesate de BDZ Cargo să nu aibă suficient timp pentru a-şi pregăti în mod corespunzător oferta, ceea ce ar conduce la retragerea acestor societăţi din procesul de privatizare.

Astfel, în urma deciziei Agenției de Privatizare din Bulgaria, perioada de plată a depozitului se amână până la ora 15.00 pe data de 28.03.2013; perioada de depunere a ofertelor pentru privatizarea BDZ se amână până la ora 15.00 pe data de 28.03.2013. Agentia bulgară acordă perioade suplimentare pentru inspecția activelor, pentru întâlniri cu managementul companiei, întâlniri cu Agenția, întâlniri cu Ministerul Transporturilor, întâlniri cu sindicatele și acces în sala de informații până pe data de 22.03.2013.

Decizia de amânare a datei finale pentru privatizare este atât în interesul Agenţiei de privatizare şi, implicit, al guvernului bulgar, cât şi în interesul societăţilor participante la privatizare.