Publicat: 4 Martie, 2020 - 08:12
Share

Pentru spectatorii care nu au participat la avanpremiera documentarului colectiv, filmul va rula săptămâna aceasta pe 4, 6 şi 8 martie 2020, de la ora 20,00, la Cinema Ateneu.

Producţia oferă, în premieră, o privire în culisele momentelor-cheie ce au avut loc după evenimentul tragic din clubul Colectiv şi urmăreşte jurnalişti, avertizori de integritate, pacienţi arşi şi oficiali din Guvern, dezvăluind, fără compromisuri, o întreagă reţea a corupţiei, minciunii şi manipulării.

Lungmetrajul Micul Joe/Little Joe, regizat de Jessica Hausner, a fost selecţionat în competiţia oficială de la Cannes şi i-a adus Premiul pentru interpretare feminină actriţei Emily Beecham. Pelicula spune povestea unei plante modificate genetic, care ar trebui să aibă un efect terapeutic impresionant, acela de a face fericit proprietarul, însă, de fapt, planta va avea diverse efecte neobişnuite asupra celor din jur.

Tipografic Majuscul spune povestea reală a adolescentului Mugur Călinescu, care a scris pe ziduri, în 1981, o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceauşescu. Gianina Cărbunariu pune povestea lui Mugur Călinescu în scenă, iar regizorul este inspirat de aceasta.

Parazit - Oscar Winner 2020 revine weekend-ul acesta, pe marele ecran. Cu patru premii câştigate - Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original şi Cel mai bun film internaţional - Parasite este marele câştigător la Oscar 2020. Pelicula prezintă strania viclenie a unei familii de şomeri (tată, mamă, fiică, fiu) care - pentru a scăpa de viaţa în sărăcia unui subsol - pune la cale un plan de a profita de naivitatea unei familii bogate.

Latte şi cristalul fermecat este o animaţie nemaipomenită pentru cei mici! Aricioaica Latte va da dovadă de mult curaj, încăpăţânare şi loialitate în recuperarea cristalului fermecat, care va alunga seceta din ţinutul ei.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

4 martie 2020

Ora 17.30 - "Tipografic Majuscul" - (regia Radu Jude) - AG

Ora 20.00 - "Colectiv" - (regia Alexander Nanau) - AP 12

6 martie 2020

Ora 18.00 - "Micul Joe" Little Joe - (regia Jessica Hausner) - AP 12 - PREMIERĂ

Ora 20.00 - "Colectiv" - (regia Alexander Nanau) - AP 12

8 martie 2020

Ora 14,00 - "Latte şi cristalul fermecat" - (regia Mimi Maynard, Regina Welker, Nina Wels) - AG - 2D - Dublat

Ora 17,00 - "Parazit" - Parasite - (regia Bong Joon Ho) - N15 - Nerecomandat sub 15 ani

Ora 20,00 - "Colectiv" - (regia Alexander Nanau) - AP 12

Preţ bilet normal: 12 lei

Preţ bilet Colectiv: 15 lei

Tag-uri Institutii: